標題: [雜誌] [100708]今期yes!!(1008)有wg呀!(#已加圖) [打印本頁]

作者: ying1221    時間: 2010-7-8 13:30     標題: [100708]今期yes!!(1008)有wg呀!(#已加圖)

今期yes o既 <music check>有2 different tears碟評
內容係 :
Wonder Girls呢隊韓國女子組合,知名度非常高,皆因
一曲Nobody足已夠佢地一曲走天涯。雖然呢首Nobody
唔係唔好聽,但都唔係真係唱足一世呀!?因此,佢地終於
都推出新專輯。但係好可惜,佢地呢次只係推出EP,仲要
得一首新歌,其他都係做返Tell Me、Nobody、So Hot
o既中、韓、英等版本。
既然係咁,呢篇碟評將會冇乜野講,因為只得一首新歌
2 Different Tears,咁就講下呢首主打中o既"唯一主打"喇!
呢首2 Different Tears曲都唔錯,聽落幾順耳。曲風方面,
其實同Wonder Girls過往o既怏歌分別唔大,都係電子味重,
中段再加d Rap,Chorus部份就玩易記順口歌詞,務求創造
另一個Nobody o既風潮!
至於碟內其他作品,Tell Me、Nobody、So Hot o既乜版物
版,老實講,其實同韓版冇乜分別,因為反正都唔係好聽得
出佢地唱緊邊種語言。不過當中有一首本人幾欣賞,就係
Nobody o既Rainstone Remix,將原本快版o既Nobody變成
慢版,相當極端,而且有新鮮感。
最後想講,Wonder Girls終於唔玩復古,今次造型似返個現代
人,感覺良好很多!
推介歌 :  全部

唔知各位想唔想睇圖呢 ??
如果想我scan再up上黎

作者: mr.fung    時間: 2010-7-8 13:35

一定要去買 !!!  想
作者: 911hk    時間: 2010-7-8 13:36

Rainstone Remix...

唔係早出左好耐啦咩==新鮮感?
作者: ying1221    時間: 2010-7-8 13:45

引用:
原帖由 911hk 於 2010-7-8 13:36 發表
Rainstone Remix...

唔係早出左好耐啦咩==新鮮感?
香港人接收資訊o既速度係慢人好多嫁mA .. -v-
睇開d啦XD
作者: maxmo1003    時間: 2010-7-8 13:53

今期? 好彩留下有7仔~
作者: 婷:)    時間: 2010-7-8 14:12

復古係WG既特色`唔識咪講-_-
WG只係玩過一次復古`咩叫終於唔玩復古?!
同埋人地今次2DT都算係復古架`
識唔識野架-_-
作者: ★deajaiixd    時間: 2010-7-8 14:19

真係好懷疑寫呢篇野既人 係咁真係咁瞭解wg!!
((對yes有成見))
作者: vwft21    時間: 2010-7-8 15:10

想呀
好耐都無睇過 yes 啦
作者: qoxie    時間: 2010-7-8 15:29

Scans, please. 多谢.
作者: kennysng    時間: 2010-7-8 18:17

一首有咁多版本 都夠la
作者: kanny    時間: 2010-7-8 20:10

引用:
原帖由 婷:) 於 2010-7-8 14:12 發表
復古係WG既特色`唔識咪講-_-
WG只係玩過一次復古`咩叫終於唔玩復古?!
同埋人地今次2DT都算係復古架`
識唔識野架-_-
HK係咁嫁LA~~
但係TELL ME同SO HOT唔係都係復古咩?!
作者: 肥樂    時間: 2010-7-8 20:44

FANS們 在心中啦
作者: 婷:)    時間: 2010-7-8 21:46

引用:
原帖由 kanny 於 2010-7-8 20:10 發表

HK係咁嫁LA~~
但係TELL ME同SO HOT唔係都係復古咩?!
so hot緊係唔係復古啦`
tell me有少少囉`我覺得唔係!!!
作者: Patrick    時間: 2010-7-11 12:13

我都快買番本先!!樓主thx~~

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0