標題: [Twitter留言更新] [100722]譽恩twitter更新 - 三層夢境 [中譯] [打印本頁]

作者: 中文王    時間: 2010-7-22 22:22     標題: [100722]譽恩twitter更新 - 三層夢境 [中譯]

http://twitter.com/wgyenny

I saw Inception instead..!! this movie is extraordinary.....!!!!!
我看了潛行凶間(電影)..!!這部電影非常出色.....!!!!!

Speaking of dreaming in a dream, i had this kind of dream once, had to wake up 4 times that night...!!!
講到夢中夢,我曾經發過一個夢,當晚醒過4次...!!!

I actually woke up once, it was triple-layered(?) Dream...!!!
我實際上只醒過一次,這是三層(?)夢境...!!!

作者: kumera    時間: 2010-7-22 22:45

...女王果然堪稱WG IQ最高...
作者: 中文王    時間: 2010-7-22 22:48     標題: 回復 2# 的帖子

同IQ有咩關係
作者: kumera    時間: 2010-7-22 23:11

引用:
原帖由 中文王 於 2010-7-22 22:48 發表
同IQ有咩關係
以前讀大學係咁意sit過一兩堂心理學
有講過夢其實係腦活動既一種
iq高既人,腦活動比一般人強,發既夢都會複雜D

0個陣professor就係用左多層夢境做例子
所以女王一咁講我就即刻諗起
作者: icy    時間: 2010-7-22 23:47

三層(?)夢境?姐係點囧
女皇你太聰明,我唔明你講咩LOL
作者: kumera    時間: 2010-7-22 23:55

引用:
原帖由 icy 於 2010-7-22 23:47 發表
三層(?)夢境?姐係點囧
女皇你太聰明,我唔明你講咩LOL
"你發夢,響夢入面你以為自己醒左"<--咁樣係一層,重覆三次就係三層...
作者: NicE1004    時間: 2010-7-23 00:20

作者: stephy310    時間: 2010-7-23 01:10

女皇簡直係天才
作者: ywlr    時間: 2010-7-23 01:25

三層咁多...
我真係未試過...
作者: NicE1004    時間: 2010-7-23 01:28

作者: 中文王    時間: 2010-7-23 02:21

我上果d psycho堂就冇講呢樣野.
印象中我都好似都試過一至兩層.

等我上twitter reply佢讚佢IQ高先.
作者: 癡心小子    時間: 2010-7-23 03:53

講起夢中夢小弟印象中記得自己只係曾經發過一兩次一層...:6554
不過就好記得自己曾經試過有一晚發一個夢醒左...跟住自己翻訓之後又再繼續發番同一個夢...:5645
(p.s.哈哈...女皇果然係一個天才...:345)
作者: 911hk    時間: 2010-7-23 13:01

我2層....果時嚇死自己..
發完第一層夢,起身以為遲到,點知原來夢中夢..
果起果個都係夢.....
到真係醒時代.....原來根本果日唔使返工= =
返到唔知自己放假...唉

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0