標題: [新聞] [100815]歷代最高女團Best10 [打印本頁]

作者: 婷:)    時間: 2010-8-15 18:57     標題: [100815]歷代最高女團Best10

TVN Newton最近將歷代最紅的女子組合做了Best 10的統計排名
NO.1 男粉絲中人氣爆炸的一世代女子組合 Fin.k.L

NO.2 像雕刻般美麗的九位妖精 少女時代

NO.3  歌謠界的元祖國民妖精 SES

NO.4 以復古風格成功進軍美國的 Wonder Girls

NO.5 歌謠界的寶石 Jewelry

NO.6 使煙燻妝成為流行的性感 Brown Eyed Girls

NO.7 自由灑脫又前衛的 2NE1

NO.8 清純又性感的 Baby V.O.X

NO.9 像蜜糖般可愛的人偶娃娃 KARA

NO.10 充滿魅力的女子Hip Hop組合 DIVA

我覺得WG應該係頭3名架囉-_-
作者: ALLALL    時間: 2010-8-15 19:00

好多都吾識 :5645
作者: maxmo1003    時間: 2010-8-15 19:07

好野~ 我最愛既WG同埋B.E.G都有入圍~
作者: 波肥    時間: 2010-8-15 19:10

少時都排第2 西利
wg排第4都算唔錯嫁啦!!!!!!!!!!!!
作者: tc~@    時間: 2010-8-15 19:12

1,3,8,10都未聽過:5645
井底之蛙...."
其他有D聽過個名
作者: icy    時間: 2010-8-15 19:30

我覺得SES應該高過少時......
作者: kumera    時間: 2010-8-15 20:51

我未入來已經諗...應該都係FinKL

不過,就算撇除我偏心,單講成就的話我唔覺WG會低過少時...
作者: johnny003    時間: 2010-8-15 21:06

有d係女子組合原祖,
排名高過wg我覺得ok,
但少時係韓國紅姐,
極其量係亞洲有d名氣,
但wg係揚威國際,
全球性的...
竟然排在少時之後.
作者: tungg    時間: 2010-8-15 22:22

haha i know some of them only :p
they really done well :D
作者: ywlr    時間: 2010-8-16 01:06

我覺得wg應該有頭3...
同埋SES冇可能低過少時...
作者: 911hk    時間: 2010-8-17 01:56

WG的介紹應該要改下....

在韓國曾有"國民妹妹" 之稱,
引起一股模仿舞蹈的熱潮,
不論男女老幼,甚至連明星也爭著模仿,
更以一首無人不曉的<<Nobody>>風摩全球,
在網絡上不斷出現翻唱,以及歌迷自創不同風格的改編歌詞版本,
從復古風格中帶出來的魅力,
就是會成為World Singer的Wonder Girls!!

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0