標題: [100310-101126]新成員LIM所有內容(圖片TWITTER等) [打印本頁]

作者: ---儀---    時間: 2010-3-10 23:29     標題: [100310-101126]新成員LIM所有內容(圖片TWITTER等)

如公告所言此帖會作專帖一用
沒有LIM的個人區

公告網址
http://www.wondergirlshk.com/discuz/viewthread.php?tid=9392
作者: ---儀---    時間: 2010-3-14 01:56     標題: [100314]Wonder Girls’ Lim and f(x)’s Luna, students of the same high school

Original Source: Star News
Credit: Bestiz
from wonderfulsworld.com

It has been revealed that Luna from f(x) and Wonder Girls’ new member, Lim, are enrolled in the same high school.

Photos of the girls with their teachers have been revealed online showing the two of them with bare faces wearing their school uniform.

Both Luna (real name: Park Sun Young) and Lim (real name: Woo Hye Rim) are in their second year of Lira Art High School’s Music Program.

It has been said that Luna passed her tests before her broadcast debut with very good results and that Lim skills in four different languages are really impressive.

While Lim is Korean, she has a permanent residency in Hong Kong and speaks English, Mandarin, Cantonese and Korean.

作者: ---儀---    時間: 2010-3-14 02:46     標題: [100313]LIM TWITTER

作者: lun    時間: 2010-3-14 12:06

翻譯by siulop@wghk
轉載請註明 http://www.wondergirlshk.com

Original Source: Star News
Credit: Bestiz
from wonderfulsworld.com

據消息指出,F(x)的luna和WG的身成員lim 同一所高中就讀.
素顏全著校服的女孩與他們老師的合照在網上流傳.
luna和lim兩個都是在lira art high school的音樂課程念第二年.
有消息指luna在出道前以很好的成績通過了她的測驗,而lim會4種語言令人印象深刻.
雖然lim是韓國人,可是她擁有香港的永久居留權和會說英文,普通話,廣東話和韓文.

作者: johnt    時間: 2010-3-14 12:25

OUTDOORl書包.....
作者: ---儀---    時間: 2010-3-15 02:31     標題: [100315]我hk凌晨時間上去見到更新好多twitter=___="

source:wg_lim twitter

翻譯:siulop@WGHK
轉載注明來自[WGHK-www.wondergirlshk.com]

作者: queensasa    時間: 2010-3-15 18:22     標題: [100315]f(x)Luna和WonderGirls慧琳是高中同學

來源:JES | 2010.03.15 08:56

(from:TVDAILY)

偶像組合f(x)的Luna(音,本名朴善英)和新進入WonderGirls的慧琳(音)是高中同學這點傳開後,引起了大家的關注。

Lila藝術高中本月10日在主頁學校新聞留言版上以《讓學校發光的值得自豪的臉孔》為題,上傳了Luna和慧琳的照片以及介紹文章。

學校相關人士解釋說:「實力派偶像的代名詞f(x)的Luna(實用音樂係2年級)在節目出道前在本校專業考試中是以最優秀的成績被錄取的,同時,WonderGirls的慧琳(實用音樂係2年級)不僅精通4國語言,而且因為總是明朗和誠實的面貌而受到了好評。」

二人全都是素顏,穿著整齊的校服,帶著歡快的笑容與老師們拍攝了照片。網民們在感到新奇的同時歡呼說:「與舞台上華麗的面貌不同,淡雅的面貌很有魅力。」

from:韓國中央日報中文網
作者: lun    時間: 2010-3-15 18:26

post lim既野之前睇睇公告
http://www.wondergirlshk.com/dis ... &extra=page%3D1

本壇決定所有新成員LIM的成員個人資料及圖片將放於韓流區專帖當中,從而避免令到韓流區秩序大亂
作者: 阿YAN    時間: 2010-3-15 20:58

f(x)的Luna是素顏嗎?
好像不錯呢!
作者: fong_luz    時間: 2010-3-15 21:37

f(x)戈個張相係素?
點解會好似化左妝咁-0-
好令wo!!
但係,lim-3-
作者: kanny    時間: 2010-3-15 21:50

Luna素顏幾靚!
作者: ---儀---    時間: 2010-3-16 19:57     標題: [100316]TWITTER更新

佢地既日子係14號
係美國時間

轉載注明來自[WGHK-www.wondergirlshk.com]

自拍

lim提及的中國演出圖

作者: kingzzz    時間: 2010-3-17 00:32

比小小時間我聽日釋左去:23423
作者: ---儀---    時間: 2010-3-17 21:28

引用:
原帖由 kingzzz 於 2010-3-17 00:32 發表
比小小時間我聽日釋左去:23423
翻譯完啦!xd
作者: lun    時間: 2010-3-17 21:29

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-3-17 21:28 發表

翻譯完啦!xd
YES AR..因為佢有野幫我整緊..所以我幫佢翻譯:435634
作者: ---儀---    時間: 2010-3-17 21:30     標題: [100317]twitter更新

更新得太快= ="
作者: ---儀---    時間: 2010-3-19 15:55     標題: [100319]lim twitter更新[中譯]

lim 真的更新得太快
我翻到手軟-3-

作者: k01457    時間: 2010-3-24 03:18

作者: ---儀---    時間: 2010-3-28 18:43

我此句不翻了太簡單了= ="
作者: 艾粒wg    時間: 2010-4-8 22:43

我想小美回隊呀!
作者: ---儀---    時間: 2010-4-9 01:12

引用:
原帖由 艾粒wg 於 2010-4-8 22:43 發表
我想小美回隊呀!
小美事件麻煩請到小美離開專帖討論~
作者: ★丁`    時間: 2010-4-10 18:31

引用:
翻譯: ★丁`@WGHK
轉載請注明www.wondergirlhk.com

Wonder Girls世界巡迴!
還有特別嘉賓2PM!耶!!
想知道更詳細的資料,
請到wondergirlsworld.com
作者: kennysng    時間: 2010-4-10 19:01

lim佢驚親我呀:436
作者: ---儀---    時間: 2010-4-14 01:19

一口氣翻哂佢之前留既言= ="

作者: ---儀---    時間: 2010-4-19 12:06     標題: POST BY 中文王

轉自soompi

作者: 中文王    時間: 2010-5-4 22:35     標題: [100504]惠林twitter更新(中譯)

轉自WGCN

先藝正舉着一個米糕!她很爱"dduk" 還有,這個漂亮的手工蛋糕是慶祝2PM佑榮的生日的!:-)  我們在洛杉磯很開心呢:-D

女皇在吃她的甜點草莓呢!好味><
http://twitgoo.com/ubs47

作者: ---儀---    時間: 2010-5-10 03:02     標題: lim 新碟造型

作者: ---儀---    時間: 2010-5-11 01:40     標題: WonderGirls慧琳專輯發行前公開可愛微笑照

來源:JES | 2010.05.10 09:17

WonderGirls新成員慧琳(音)可愛的單人照片在被公開後成為了大家議論的焦點。

在5月5日新專輯《2 Different Tears》封面照片被公開,大家對WonderGirls回歸的期待達到高潮。5月9日慧琳的單人照片突然公開。

照片裏的慧琳像是閉著眼睛微笑著,而手中的電視屏幕上還有另一個彩色的、生氣勃勃的慧琳。

很不自然地監視著穿著銀色衣服高興地跳舞的男子的慧琳用自己偽裝成化妝品的隱藏攝像頭追逐著那名男子,屏幕上好像說那名男子就是慧琳要追逐的人物一樣,顯示出“Bingo Bingo”這樣的字幕,然後結束了。

經紀公司JYP娛樂公司方面非常有把握地說:“通過從本月中旬開始的WonderGirls的新專輯活動,將會發現成員慧琳各種魅力。”

from;韓國中央日報中文網
作者: Siuf0rd;D    時間: 2010-5-11 17:39

支持佢!比心機=)
作者: ---儀---    時間: 2010-5-22 04:43

我岩岩上去話佢係website留過言
作者: ---儀---    時間: 2010-5-29 15:17     標題: 2nd EXR runway party新聞圖

FROM WONDERFULSWORLD FACEBOOK

作者: ---儀---    時間: 2010-6-2 16:34     標題: 100602 twitter更新

作者: ---儀---    時間: 2010-6-2 17:42

新聞

SJ公会独家翻译

转载请注明SJ公会

禁止转载文字版本

来源:NEWS        

翻译:蓝嘉

新闻搜索:柠溪     

制图:mandy彼岸

作者: Diana    時間: 2010-6-4 19:09

其實我愈黎愈鐘意阿lim=]
佢都幾可愛呀
作者: ---儀---    時間: 2010-6-6 16:16

來自wg_lim twitter
轉載麻煩注明來自[WGHK-www.wondergirlshk.com]

作者: brian3343    時間: 2010-6-7 20:04

點解要講阿門既
作者: ICE.R    時間: 2010-6-7 20:18

好好休息啊~別累壞身體^^
作者: ywlr    時間: 2010-6-7 20:21

同sunye講amen?!
作者: 婷:)    時間: 2010-6-7 20:34

真係要小心身體啊`
啊門!!!
作者: ---儀---    時間: 2010-6-7 20:52

引用:
原帖由 brian3343 於 2010-6-7 20:04 發表
點解要講阿門既
因為先藝之前個twitter留言係講緊聖經囉
作者: kumera    時間: 2010-6-7 20:59

引用:
原帖由 ywlr 於 2010-6-7 20:21 發表
同sunye講amen?!
http://www.wondergirlshk.com/discuz/viewthread.php?tid=10698
作者: ---儀---    時間: 2010-6-8 01:41

作者: mr.fung    時間: 2010-6-8 13:00

lim好靚女 >,<
作者: 中文王    時間: 2010-6-12 02:09

轉soompi

作者: ---儀---    時間: 2010-6-13 03:40

引用:
原帖由 中文王 於 2010-6-12 02:09 發表
轉soompi

哦??? LEE個蛋糕我都未見過
WONDERFUL送嫁??:23423
作者: ---儀---    時間: 2010-6-13 04:17     標題: [100613] lim twitter更新

我都係4點幾上去睇下
姐係hk時間 12號晚上10點幾更新

作者: ---儀---    時間: 2010-6-13 04:30

WG惠林語言天分高 普通話粵語皆流利

體育朝鮮 (2010.06.11 13:08 /更正 2010.06.11 17:00)

韓國當紅女子組合Wonder Girls新成員惠林(原名禹惠林)用四種語言流利表達,展示了出眾的語言天分。

10日,惠林和Wonder Girls其他成員一同參加綜藝節目《Happy Together第三季》,展現了其潛藏的本領。Wonder Girls在當天節目公開了新曲《2DT》(Two Different Tears)中文版,“名嘴”劉在錫聽完歌曲後問惠林這是不是粵語時,惠林說:“這是中國的普通話。”

劉在錫便順勢拜託惠林說:“《Happy Together第三季》目前在中國播出,希望有語言天分的惠林幫我們做一下宣傳。”惠林大方接受了主持人的邀請,先是用漢語介紹說:“他們是韓國最頂級的藝人。希望大家多多支持和喜歡這個節目。”隨後又用香港地區使用的粵語以及英語流暢地進行介紹,令現場的觀眾讚歎不已。
朝鮮日報中文網 chn.chosun.com
作者: NicE1004    時間: 2010-6-13 07:55

作者: tungg    時間: 2010-6-13 10:00

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-6-13 04:17 發表
我都係4點幾上去睇下
姐係hk時間 12號晚上10點幾更新

that means lim can find sth
zhao3 dao4 le(soft)

deviheart :
@WG_Lim 你还记得我吗?听说你弄丢了你的xperia?
作者: Diana    時間: 2010-6-13 12:07

limlim語言天份好高
太利害了
會一直支持你的=]
加油!!
作者: christy_tung306    時間: 2010-6-13 13:22

lim好可愛呀~
fighting^^
作者: Diana    時間: 2010-6-14 21:58

呼...
幾時先可以真正接受佢呀
我覺得lim好慘呀....
作者: tiffjeff    時間: 2010-6-15 00:59

lim好可愛呀~
作者: 中文王    時間: 2010-6-15 01:04     標題: 回復 56# 的帖子

其實而家都ok,
不過都仲有少數未接受.
作者: ywlr    時間: 2010-6-15 17:09

MTV Iggy Exclusive
from sunyewords

作者: ---儀---    時間: 2010-6-16 00:51     標題: twitter更新

作者: ---儀---    時間: 2010-6-18 13:49

twitter留言
於香港時間一時至一時十五分左右更新

作者: Diana    時間: 2010-6-19 12:00

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-6-18 13:49 發表
twitter留言
於香港時間一時至一時十五分左右更新

lim,,
禮物沒你那麼可愛^^
作者: Diana    時間: 2010-6-22 23:14

好想睇多d有關阿lim既消息同相呀!=]=]
作者: NicE1004    時間: 2010-6-24 01:08

作者: NicE1004    時間: 2010-6-30 07:33

作者: ---儀---    時間: 2010-7-1 00:02

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-6-30 07:33 發表

我未去過加拿大,亦唔知溫哥華係咪真係好和平. . .
不過我相信點都會和平過南非吧~
睇過哂之前韓國果堆綜藝同音樂節目之後,
我家下好喜歡這個小女孩! ...
咁快添呀,,
我一半一半..
明白佢既難處
卻忘不了..
可能因為07初出道時開始鐘意
對於d成員既配對十分喜愛...
同埋舊好多d 節目好自然..特別係MTV SEASON2-3
我到而家仲會翻煲
作者: ---儀---    時間: 2010-7-1 00:03

岩岩UPDATE左個

30號晚上11點左右更新

作者: ywlr    時間: 2010-7-2 02:16

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-7-1 00:02 發表

咁快添呀,,
我一半一半..
明白佢既難處
卻忘不了..
可能因為07初出道時開始鐘意
對於d成員既配對十分喜愛...
同埋舊好多d 節目好自然..特別係MTV SEASON2-3
我到而家仲會翻煲 ...
咁你嗰時接唔接受到yubin牙?
作者: ---儀---    時間: 2010-7-3 21:44

引用:
原帖由 ywlr 於 2010-7-2 02:16 發表

咁你嗰時接唔接受到yubin牙?
都要唔少時間
作者: ---儀---    時間: 2010-7-3 21:45

引用:

哈哈 來擊掌
我是左撇子..很好..那是隨機的

作者: NicE1004    時間: 2010-7-11 09:09

作者: ★丁`    時間: 2010-7-11 22:12

Miss A~_~
粉紅色頭呢~~~~
作者: 中文王    時間: 2010-7-11 22:48

終於知邊個同lim同房啦

JANEyjK

with my roomy Lim~aiite....lets go to sleep now LOL http://twitpic.com/24ab6t
作者: NicE1004    時間: 2010-7-11 23:56

作者: kumera    時間: 2010-7-12 22:19

惠林真係次次一來就一抽twitter...辛苦哂翻譯組

話時話,佢愈來愈有味道
作者: NicE1004    時間: 2010-7-12 23:40

作者: kumera    時間: 2010-7-13 23:26

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-7-12 23:40 發表

睇黎你都開始喜歡佢喇
可能鋤強扶弱心態作崇
早在佢入隊我已經好撐佢

同埋...港女同胞點都要支持下既
作者: NicE1004    時間: 2010-7-14 00:17

作者: kumera    時間: 2010-7-15 23:42

Mac老哥唔得閒,我客串下

冇佢整得咁靚架喇,大家將就D

作者: 中文王    時間: 2010-7-18 23:22

http://twitter.com/WG_Lim

HAWAII (View from hotel) IT's BEautiful!!
夏威夷 (從酒店望出去) 好美麗!!

作者: kawaitina    時間: 2010-7-20 13:17     標題: Wonder Girls慧琳公開自拍照 圓臉不在線條分明

Wonder Girls慧琳公開自拍照 圓臉不在線條分明

韓國偶像團體Wonder Girls新成員慧琳的自拍照曝光後引起粉絲關注。

慧琳更新Blog,並以「表演之前」為題公開了自拍照。照片中慧琳看上去比加入Wonder Girls之前更苗條,不見了可愛的圓臉下巴線條更加明顯。新成員慧琳代替因學業問題退出的宣美加入Wonder Girls,從小常住香港精通中英韓和粵語。看了照片的粉絲紛紛寫下:「比以前漂亮了」,「非常可愛」等留言贊美。

Wonder Girls6月同時在亞洲和美國發行了迷你專輯《2 Different Tears》,並曾成功入選美國音樂榜Heatseekers Albums21 。
作者: kawaitina    時間: 2010-7-20 13:18     標題: Wonder Girls慧琳公開自拍照 圓臉不在線條分明

===============
真係瘦左好多..

作者: kumera    時間: 2010-7-20 13:55

引用:
原帖由 kawaitina 於 2010-7-20 13:18 發表

http://static.kor ...
呵,化妝+角度問題
只要睇番佢同女王響沙灘拍拖既片就知佢個樣其實冇乜點變

不過佢個樣其實包得幾順眼
作者: ---儀---    時間: 2010-7-20 14:34

引用:
原帖由 kumera 於 2010-7-20 13:55 發表

呵,化妝+角度問題
只要睇番佢同女王響沙灘拍拖既片就知佢個樣其實冇乜點變

不過佢個樣其實包得幾順眼
我都覺得係化妝同角度問題
佢同女王素顏係夏威夷既片都仲係咁包包面
而且而家d化妝真係唔睇得少
佢又打左陰影
眼妝又咁濃
第一眼留意就係眼到
望佢個陣會搶左個注意點~
作者: kumera    時間: 2010-7-20 23:19

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-7-20 14:34 發表

我都覺得係化妝同角度問題
佢同女王素顏係夏威夷既片都仲係咁包包面
而且而家d化妝真係唔睇得少
佢又打左陰影
眼妝又咁濃
第一眼留意就係眼到
望佢個陣會搶左個注意點~ ...
我第一眼望
覺得佢應該係用左yubin用開0個一set妝
出來個效果好似
作者: ---儀---    時間: 2010-7-20 23:31

引用:
原帖由 kumera 於 2010-7-20 23:19 發表

我第一眼望
覺得佢應該係用左yubin用開0個一set妝
出來個效果好似
佢地成日試新妝
我睇過d pro人化yubin妝
都唔係太難啵
不過真係咩都用好深色少少囉 = ="
作者: NicE1004    時間: 2010-7-21 02:17

作者: NicE1004    時間: 2010-7-22 03:14

作者: 中文王    時間: 2010-8-2 21:59

San Diego~ @WG_Lim miss you~
聖地牙哥~@WG_Lim 掛念你

翻譯:中文王
轉載請注明WGHK-www.wondergirlshk.com

作者: 中文王    時間: 2010-8-5 00:28

圖片:惠林twitter
翻譯:中文王

This was the view from the hotel room in singapore!
這是由新加坡酒店房間望出去的景觀!

Raffles hotel!!
萊佛士酒店!!

作者: NicE1004    時間: 2010-8-5 00:34

作者: 中文王    時間: 2010-8-5 00:39

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-8-5 00:34 發表

死圖了啊~
係風景相嗎?
係Jane同Lim既合照
我盡量搵返張圖啦.
作者: 中文王    時間: 2010-8-7 23:23

翻譯:中文王@WGHK

WG_Lim
I just tried yenny's homemade cookies n it was good~♥very successful~haha^^
about 5 hours ago via twidroid

我品嚐了Yenny的自製曲奇 味道很好~♥非常成功〜哈哈^ ^
作者: NicE1004    時間: 2010-8-8 07:50

作者: 波肥    時間: 2010-8-14 14:17     標題: [100814]惠林Twtitter更新

惠林以家比女皇影響左啦!!!!!!!!
又同女皇一齊整餅.........

PS: I made it without an oven!!
about 2 hours ago via web
我不是用烤爐做的!!

Homemade cookies!haha>< http://twitgoo.com/1hx9hd
about 2 hours ago via twidroid
自製餅乾!哈哈><

http://twitgoo.com/1hx9gh
about 2 hours ago via twidroid

@JANEyjK 미국에서해줄께요!ㅋㅋㅋㅋ
about 3 hours ago via web in reply to JANEyjK
我是在美國做的

@WGMARKPD 하............하하..
about 3 hours ago via web in reply to WGMARKPD
哈........哈哈..

im baking homemade cookies right now! :D
about 3 hours ago via web
我現在烘焙自製餅乾

@my090688 ㅠㅠㅠㅠ
about 3 hours ago via web in reply to my090688
ㅠㅠㅠㅠ

@WGMARKPD 피디님!저...혼자방에서 쌩쇼한거 다음편에 나온다고 들었는데요........쪼끔 걱정되네요...^^;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 혼자 새벽에 쌩.........쇼를..........ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ
about 3 hours ago via web in reply to WGMARKPD<--------(呢句就唔知點解-,-)

我又係用google黎翻譯的 唔好見怪 呵呵
(p.s唔知點解我uplond唔到d圖.........)

作者: icy    時間: 2010-8-14 14:24

LIM係放去專帖的-.-
http://www.wondergirlshk.com/dis ... &extra=page%3D1
作者: 波肥    時間: 2010-8-14 14:25

係咩-,-我唔知牙...........唔好意思
作者: kennysng    時間: 2010-8-14 16:12

wg近排咁多人理餅乾= =
作者: maxmo1003    時間: 2010-8-14 17:06

呢次個樣靚好多,比起上次女皇個d
作者: kumera    時間: 2010-8-16 23:38     標題: [100816]當年既sister

應該好多人睇過,不過即管貼多次

記得當日惠林離開sister成為WG
好多人都話其實係害左佢,亦搞散左sister

不過而家見到惠林響WG總算有番一席之地
而Jia同Fei亦響新組合Miss A打出名堂
(講真今年新人獎99%係佢地)
真係想感嘆一句:世事既野真係話唔埋

[youtube]aRmZfztKOtM[/youtube][ 本帖最後由 kumera 於 2010-8-16 23:39 編輯 ]
作者: NicE1004    時間: 2010-8-17 00:51

作者: 嵐之音    時間: 2010-8-17 00:56

冇串錯
miss a 唔係到左100到左啦咩?
作者: se7en2se7en    時間: 2010-8-17 02:41

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-8-17 00:51 發表
雖然我地大家都係睇好miss A ,
不過年尾之前應該仲會有大大大量新人出黎爭獎,
睇下到時點先喇~
miss A fighting~
(我唔知fighting有無串錯字. . .)
有好多新人一出道都好受注目,好有人氣,
但真係冇幾多個可以好似2NE1,Wonder Girls咁第一年已經出到一首大熱作品,
Miss A出道曲都已經做到左呢點,都幾難唔睇好佢地
作者: 911hk    時間: 2010-8-17 03:16

對於有關WG,小美,sister,lim...
只好說..其實一切都無乜人想,只是遺憾...
唉!!

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0