標題: 私人HD區 - 節目歌曲繼續share [打印本頁]

作者: ---儀---    時間: 2010-9-14 23:09     標題: 私人HD區 - 節目歌曲繼續share

引用:
15/4/2011  鑑於本人更新太多韓流下載
為免令本壇版面出現混亂才出現本人本帖分享
如果其他會員/版主要發布韓流中字影片下載
請照跟本壇的韓流區內每人每日只可發三帖
我見之前個個水帖沉到想搵download都難上加難
所以開新帖
所有download都係我私人share...
我都係轉載姐
其實問題我唔包嫁

ps... download回覆會以hide=600發
姐係有600積分先down到我d帖!

UPDATE"
引用:
JTBC Music On Top [每周四6:25PM播放] (12月8日首播)
MTV The Show [每周五7:30PM播放]
Mnet M!countdown [每周四]
KBS Music Bank [每周五]
MBC Music Core[每周六]
MBN Show!K Music [每周六7:00PM播放] (12月10日首播)
Channel A K-POP CON [每周六10:30PM播放] (12月3日首播)
SBS 人氣歌謠 [每周日]
MBC MUSIC台 Show! Champion[好似每周二] < 18/3更. 但未確定

作者: kumera    時間: 2010-9-14 23:11

其實WGHK support全文搜索我覺得OK...

不過有新水樓我點都歡迎既
作者: ---儀---    時間: 2010-9-14 23:12

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-14 23:11 發表
其實WGHK support全文搜索我覺得OK...

不過有新水樓我點都歡迎既
全文收索都搵唔到我係水帖share個回覆 d download link
我見nice,icy或者911hk都會見到某d星會down
我先share
如果唔係, 我唔益街坊啦!
作者: ---儀---    時間: 2010-9-14 23:15

Everybody Ready?
Artist: San E

Genre(s): Rap / Hip-Hop
Release Date: 2010.09.13

Tracklist  

Title
01.     산이 소개하기  
02.     맛좋은산 (Feat. Min of miss A)  
03.     LoveSick  
04.     B.U.B.U. (Feat. Junsu of 2PM)  
05.     원하잖아 (Feat. JOO)  
06.     놀자 (Feat. Yenny of Wonder Girls)  
07.     맛좋은산 (Feat. Min) (Inst.)  
本帖隱藏的內容需要積分高於 600 才可瀏覽

作者: kumera    時間: 2010-9-14 23:16

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-9-14 23:12 發表

全文收索都搵唔到我係水帖share個回覆 d download link
我見nice,icy或者911hk都會見到某d星會down
我先share
如果唔係, 我唔益街坊啦!
講真我都仲未養成睇音樂節目既習慣...綜藝我都還好

佢地係會dl的,尤其nice大
益下佢地啦
作者: ---儀---    時間: 2010-9-14 23:20

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-14 23:16 發表

益下佢地啦
講真... 我如果唔係就係自己收埋睇嫁啦
因為我反正都追開某d fd既post
佢地share 正野..
download 支持下佢地呀嘛
有時問佢地要完左既劇集全部link都有..

不過有時d片會唔清
但share得既tp,ts或者mkv都必高清
作者: kumera    時間: 2010-9-14 23:24

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-9-14 23:20 發表

講真... 我如果唔係就係自己收埋睇嫁啦
因為我反正都追開某d fd既post
佢地share 正野..
download 支持下佢地呀嘛
有時問佢地要完左既劇集全部link都有..

不過有時d片會唔清
但share得既tp,ts或者mkv都必高清 ...
講起TS/TP,我諗番起當日整2DT個MV,轉檔轉到我死
好鬼多video editing software都食唔到呢個格式

其實我有時好奇dl妳地話唔清0個D片來睇,
以網上share片來講,OK收貨架喇
講真下下1080p咁放上網,dl既人同ul既人都攰
作者: ---儀---    時間: 2010-9-14 23:26

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-14 23:24 發表

講起TS/TP,我諗番起當日整2DT個MV,轉檔轉到我死
好鬼多video editing software都食唔到呢個格式

其實我有時好奇dl妳地話唔清0個D片來睇,
以網上share片來講,OK收貨架喇
講真下下1080p咁放上網,dl既人同ul既人都攰: ...
哈..以download黎講唔得嫁..
我share睇格式就可以肯定係正片定差嫁啦
1080p 我見人都係share粒種子咋嘛!!!

又快又正, 檔案又少, upload又快!
作者: 婷:)    時間: 2010-9-14 23:37

話說我好鍾意San-E@@
又搞笑又型;
正~
作者: NicE1004    時間: 2010-9-15 00:05

作者: 中文王    時間: 2010-9-15 00:31

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-14 23:16 發表

益下佢地啦
你都好d,
我係唔追音樂節目同綜藝既人.
作者: NicE1004    時間: 2010-9-15 00:33

作者: 911hk    時間: 2010-9-15 00:34

共實我應該係阿儀post野down得最少的人-_-"

雖然韓國WG外,排第2係BigBang,
但係有時我見到太陽有份solo的音樂/綜藝節目我未必down,
但係如果係G-Dragon的solo,會down的機會大d...
話說,之前TOP套戲真係好正..!!

雖然,我唔係忠情於韓國,而係WG..
係咁上下架啦...xd
加上有太多WG野都未睇哂...
SO未必會去睇其他野著....
不過有d野,down定都無死ge~~

總之一句到尾,多謝阿儀的分享啦~XDDDD
作者: 中文王    時間: 2010-9-15 00:35

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-15 00:33 發表

咁中文王你平時無睇韓國D節目嗎?
好忙無時間睇?
定係你唔鍾意睇?
係唔鍾意睇
作者: NicE1004    時間: 2010-9-15 00:46

作者: kumera    時間: 2010-9-15 00:48

引用:
原帖由 中文王 於 2010-9-15 00:35 發表

係唔鍾意睇
其實講真我睇綜藝最主要都係睇WG
第一次睇就係小隊同小U 0個集明星朋友

而家其實so far都淨係追我結
作者: NicE1004    時間: 2010-9-15 01:00

作者: icy    時間: 2010-9-15 03:02

我依家先發玩呢到會唔會太遲-.-
作者: NicE1004    時間: 2010-9-15 07:41

作者: 911hk    時間: 2010-9-15 12:32

引用:
原帖由 icy 於 2010-9-15 03:02 發表
我依家先發玩呢到會唔會太遲-.-
呢篇帖入面,都未開始有野Down,
唔會算遲囉~~~:4523
作者: 波肥    時間: 2010-9-15 18:17

咁姐係呢個帖都只係用黎down你d野???????
作者: javis1213    時間: 2010-9-15 22:17

JYP 好衰啊!!! 虐待Wonder Girls... 建議Wg轉老板... T_T:436
http://www.badongo.com/cn/pic/10450223
好......肉......痛......
火都來!!!

作者: 肥樂    時間: 2010-9-15 22:52

wow...
撐你 :8797  等好野下載
作者: ---儀---    時間: 2010-9-15 23:57

引用:
原帖由 波肥 於 2010-9-15 18:17 發表
咁姐係呢個帖都只係用黎down你d野???????
都可以傾既
不過假如lee個帖同隔離帖一樣咁水沉既
就唔好介意我自己開新帖啦

都係想大家追download唔洗咁辛苦!
作者: ---儀---    時間: 2010-9-15 23:58

引用:
原帖由 javis1213 於 2010-9-15 22:17 發表
JYP 好衰啊!!! 虐待Wonder Girls... 建議Wg轉老板... T_T:436
http://www.badongo.com/cn/pic/10450223
火都來!!!
小朋友... 枝筆係人地到
人地寫咩咪寫咩lor!!

有d報導要自己用下腦諗
下下都火..幾多報導都唔夠你火呀
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:02     標題: vip zone

引用:
有d會見到vip zone..
係for lee到有fans啦
見岩就down啦
我都唔mind~~
down仲可增加link既存活率
其實我都幫到人
[BBCN]100907 The Music Hour BIGBANG 中文字幕

視頻時長:23分18秒
視頻文件大小:159MB
視頻文件格式:RMVB
分辨率及尺寸:720*480
視頻文件名:[BBCN]100907 The Music Hour BIGBANG[JP_CN].rmvb

日本電視台先放出黎既正式SUMMER SONIC版本.

BIG BANG - Hands Up (Summer Sonic 2010.09.10) (TV - MKV)
文件大小 88.1 MB

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:03

2NE1 TV, YG自己楂機影佢個女既DV. 佢個女既樣都幾似佢.

[youtube]gpnaht3N8pA[/youtube]
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:04

見到gaga lee個look:8987 :8987
到底係咪生牛肉呀???=口="""

http://www.panamericanbiz.com/wp ... 10/09/lady-gaga.jpg
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:06     標題: 神起朋友仔注意

成5gb個folder!!!!!!!!!:8797

東方神起JYJ Thanksgiving Live in Dome DVD

5.4GB

いつだって君に
Shelter
君がいれば~Beautiful Love~
悲しみのゆくえ
君のために
TOKYO LOVELIGHT (Live ver.)
been so long [Special Guest : LISA]
レイニーブルー
君がいるだけで
I have nothing
My Girlfriend (Special ver.)
Maze
XIAHTIC
COLORS~Melody and Harmony~
Get Ready
Long Way

[Encore]
Intoxication
W

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:11

好靚仔
朴oppa之前唔減都咁靚..仲減
不過ss501就=_____="(天音:預左冇!!)

SS501樸政珉為複出減重8公斤

來源=OSEN (2010.09.15 12:07)

韓國當紅偶像組合SS501成員樸政珉在表示正式展開個人活動的同時,還公開了為轉變形象艱苦減重後的面貌。

樸政珉於本月14日在自己的Facebook(OfficialParkJungMin)上公開了近期的面貌,吸引了大量粉絲的眼球。

今年6月結束SS501團體活動後,樸政珉暫時休息調整。 在正式展開個人活動前,他通過運動和飲食法,努力減掉期間有所增加的體重並重塑身材。

樸政珉的經紀公司CNR Media表示:“為了保持有規則的生活方式,特地制定了時間表。早晨起來後就會做運動,飲食是與教練商量後,以蛋白質和色拉食物為主。目前已減掉大概8公斤,身體變得更加健康,也更加結實。”

樸政珉在Facebook上就復出表示:“正在努力做運動。希望大家多多鼓勵。應該11月就可以與大家見面。”

另外,樸政珉將於本月16日前往日本展開活動。

朝鮮日報中文網chn.chosun.com。
作者: 中文王    時間: 2010-9-16 00:14

引用:
原帖由 javis1213 於 2010-9-15 22:17 發表
火都來!!!
係咁差既就唔會桃李滿門,
係咁差既就唔會咁多個徒弟都同佢keep close啦.

d野係一個不滿被解雇既英文老師講,
佢搞到WG勁嬲勁唔開心.
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:21

引用:
原帖由 中文王 於 2010-9-16 00:14 發表

係咁差既就唔會桃李滿門,
係咁差既就唔會咁多個徒弟都同佢keep close啦.

d野係一個不滿被解雇既英文老師講,
佢搞到WG勁嬲勁唔開心.
其實我都覺得係個英文老師係到搞風搞雨
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:21

林正熙同趙權合唱既新DIGITAL SINGLE.

J-Lim林正熙임정희-헤어지러 가는 길走向分手的路 (feat 조권趙權JoKwon)
Lim JeongHee (J.Lim) & JoKwon (2AM) - The Road to Break Up

Language: Korean
Release Date: 2010.09.15

Tracklist:
01 헤어지러 가는 길 (feat. 조권 of 2AM)

Lim Jeong Hee Jo Kwon - On the Way to Breakup (iHoneyJoo.com).zip
(6.67 MB)

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:22

《成均館緋聞》OST

東方神起JYJ - FOUND YOU (SUNGKYUNKWAN SCANDAL SOUNDTRACK (OST))

Release Date: 2010.09.xx

Tracklist:
01 찾았다 (Found You)

作者: 911hk    時間: 2010-9-16 00:28

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-9-16 00:04 發表
見到gaga lee個look:8987 :8987
到底係咪生牛肉呀???=口="""

http://www.panamericanbiz.com/wp ... 10/09/lady-gaga.jpg
新聞報紙都有見到...
[Lady GaGa 散發 "腥"味]...."""
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 00:29

引用:
原帖由 911hk 於 2010-9-16 00:28 發表

新聞報紙都有見到...
[Lady GaGa 散發 "腥"味]...."""
=口=""" 真係好恐怖:8987
作者: 911hk    時間: 2010-9-16 00:30

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-9-16 00:29 發表

=口=""" 真係好恐怖:8987
某同事話 :
嘩!真係唔夠佢黎..
邊有人咁夠膽咁都做得出...
作者: icy    時間: 2010-9-16 00:56

又好多野dl T_T
作者: NicE1004    時間: 2010-9-16 00:57

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 17:51

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-16 00:57 發表

我只能夠送上一句「搵食姐,犯法咩~」
不過我真係頂佢唔順. . .
佢自己著唔覺得好腥臭咩-3-
分分鐘有d蟲蟲飛去佢到
作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 18:25

.N. BLUE - I DON'T KNOW WHY SINGLE ALBUM

Information:
Language: Japanese
Release Date: 2010.09.16

Tracklist:
01 I don't know why
02 Lie
03 I don't know why (Instrumental)
04 Lie (Instrumental)

Download:

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 18:25

SON DAM BI - DB RIDER DIGITAL SINGLE ALBUM

Release Date: 2010.09.16

Tracklist:
01 dB Rider (New Ver.)
02 dB Rider (Inst.)

作者: ---儀---    時間: 2010-9-16 19:23

暫時POST完...=___="
有咩明天才再更新
閃去整野= ="
好多野要準備...
預習,溫習,洗白白,吃飯-3-
作者: 波肥    時間: 2010-9-16 19:52

呵呵 唔該哂牙儀bor
dl哂d野啦
作者: ywlr    時間: 2010-9-17 01:27

嘩有吹水站2...
上黎報下到先~
唔該哂儀姐~
作者: NicE1004    時間: 2010-9-18 01:36

作者: ywlr    時間: 2010-9-19 01:41

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-18 01:36 發表
話說. . .好耐無見到阿儀拉D tp檔黎分享了
期待呢~:6554
儀姐唔上水...
作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 14:52

返學返工做義工唔得閒

===============================
100918.MBC MUSIC CORE.2NE1 - CLAP YOUR HANDS & Can't nobody.HDTV.1080i.ts

100918.음악중심.2NE1 - 박수쳐 & Can't nobody.HDTV

mediafire

rayfile

作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 14:54

MBC Music Core 2010-09-18 ep. 226

Special MC’s: Super Junior’s EunHyuk, f(x)’s Krystal Jung, After School’s Lizzy
♬ Comeback stage
2NE1『Clap Your Hands / 박수 쳐 + Can’t Nobody』
V.O.S『Full Story』
Chae DongHa / 채동하『Crazy Days / 하루가 미치고』
♬ Adieu SOLAR
Taeyang 『I’ll be there』 ♬
Hot stage
FT Island『Love Love Love사랑 사랑 사랑』
Son DamBi『dB Rider』
♬ Hot Debut
SAN E(feat.miss A 민)『Tasty San / 맛 좋은 산』
♬ Sweet / 달콤한 Girl Sexy / 섹시한 Girl Cute / 깜찍한 Girl
Rainbow『A!』
Secret『Madonna』
Sistar『Shady Gurl / 가식걸』
♬ sound-holic
BEG’s Narsha(with Sunny Hill)『Mamma Mia / 맘마미아』
Trax『Oh! My Goddess / 오! 나의 여신님』
ZiA『Laughter / 웃음만..』
♬ Emotion / 감성 in Music / 음중
Eru / 이루『White Tears / 하얀 눈물』
gavy nj『Let’s Stop / 그만하자』
♬ SAY goodbye
$unny Side(feat. Sistar’s SoYu)『Bad Guy Good Girl / 나쁜 남자 착한 여자』
X-Cross『My Luv』

mediafire

作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 15:01

Beast有新歌, 係慢歌, 都幾好聽.

B2ST - CLENCHING A TIGHT FIST SINGLE ALBUM
Release Date: 2010.09.17

Tracklist:
01 주먹을 꽉 쥐고

Download:

作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 15:04     標題: vip zone

BIG SHOW 2010 MAKING + 兩日一夜. 呢個中字翻譯比之前果個好好多.
BBCN】2010 BIGSHOW Making 中文字幕

【BBCN】2010 BIGSHOW 两天一夜 完整精美中文字幕

作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 15:06

街舞電影

作者: ---儀---    時間: 2010-9-19 15:06

今日無SBS人氣歌謠, 改播大SHOW, 秋夕DREAM CONCERT(即係上星期做既慶洲韓流DREAM CONCERT)

Chuseok Dream Concert 2010-09-19 via. SBS

MC : Taekyeon (2PM) HeeChul (SuJu) Kim Min Jung (Some Actress)
Super Junior, 2AM/PM, 2NE1, SE7EN, 4Minute, BEAST, Son Dambi, KARA, After School, Miss A, FT ISland, SuperNova, Davichi, T-ARA, MBLAQ, U-KISS, Secret, Flower, Eru, Seo In Gook,..

Broadcast will start around 15:20 KST

而家已經開始做緊!
http://kpopflash.net/lq-stream/

揀SBS隨機一/二
http://kr.wubisheng.cn/html/hanju/zxtv/#
作者: icy    時間: 2010-9-20 02:55

WOW,外國戲都有XD
作者: NicE1004    時間: 2010-9-20 07:51

作者: NicE1004    時間: 2010-9-21 07:44

作者: NicE1004    時間: 2010-9-21 08:03

作者: ---儀---    時間: 2010-9-21 10:08

呢個節目有李准同弘基細個時候既相, 幾得意!

100913.KBS.Happy Birthday.E18.李弘基.李准[中字][557M/AVI][HGstar&MBLAQCN]

作者: ---儀---    時間: 2010-9-21 10:18

*播出版本跟演出名單有不同.

100920 MBC 1st Nanum Concert

GUEST
Jaebum, Jo Sungmo, DJ DOC, U-Kiss, Nine Muses, ZE:A, Chaeyeon, Flower, miss A, Hwanhee, Rainbow, G.NA, Seo Inguk, Teen Top, Wheesung, Infinite

作者: NicE1004    時間: 2010-9-22 00:02

作者: NicE1004    時間: 2010-9-23 07:45

作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 21:41

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-23 07:45 發表
阿儀,
逃亡者妳會唔會轉黎吹水2定係開個新專題?
仲有一個星期就29日了~
期待緊
我冇諗住開專題啵= ="
有人想睇咩???
哈哈.. 我急不及待啦
如果唔係唔洗過大海去見oppa:765556
作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 21:41

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-22 00:02 發表
唉. . .仲諗住自己上傳高清檔黎分享,
點知一個ts檔都要14個鐘=.=
我都係算吧啦. . .
是我無能. . .請大家見諒!
你上傳粒種子咪算lor!
作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 21:42

中秋SHOW多明星, 一個節目八個網站一齊做翻譯, 好誇張!

中秋特輯'환상의스타커플최강전' 幻想的明星couple最強戰
主持MC 玄英朴明秀樸美善
嘉賓:2PM Nichkhun 俊昊, 2AM 趙權昶旻珍雲SHINee 鐘鉉珉豪, T-ARA智妍,   ZE:A 黃光熙BEAST 李起光Secret  全孝盛Zinger
盧士燕朱利安姜, 李茂松, 張東民,  劉仁娜,  金朱莉金永哲金娜英崔弼立張允真劉彩英simon D  雪雲道  金光圭等

100922.幻想的明星couple最強戰.2PM.2AM.SHINee等[TSKS等八站聯合]

轉載請攜帶海報及完整視頻信息
[製作小組]:
鳳凰天使精品影視論壇 http://www.tskscn.com
韓飯之家韓娛樂bbs.kr16.com
T-ara中文首站 www.t-arachina.cn/
珉時刻。 Mr.崔珉豪中文站  www.mrminho.com/
百度SHINee吧tieba.baidu.com/shinee
F(x)中文首站 www.f-xchina.net/
維尼夫婦中文首站 www.khuntoria.com/
{全天候}2AM·2PM中文後援會 www.a11day.cn/

翻譯:
kati narryjin[鳳凰天使]
大梅豬蹄[韓飯之家]
寶寶[T-ara中文首站]
Ms.Cup 虹仔[珉時刻。 Mr.]
karen lyn 花花李小囡[百度SHINee吧]
CylinGirl[f(x)中文首站]
辛愛藍銫欹蕺Prayer[維尼夫婦中文首站]
Chika。 Momoko。 [全天候]

作者: javis1213    時間: 2010-9-23 21:43

引用:
原帖由 ---儀--- 於 23-9-2010 21:41 發表

你上傳粒種子咪算lor!
種子好慢啵...
BT犯法的
作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 21:45

呢個都係中秋特輯, 明星青白戰, 係唱TROT既, 所以用TROT形式唱流行曲會怪怪地.

100922.MBC.Idol.star.Trot青白戰.4m.SHINee.MISS A (無中字)
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 21:47

今日M! Countdown...唔數榜, 係歌星comeback大雜燴! 一次過睇咁多歌星, 非常唔錯!

KARA - Lupin
T-ARA - 瘋了
Wonder Girls - Two Difference Tear
4 Minute - Huh
Miss A - Good Girl Bad Girl
CN Blue - Love
G.NA - 我放手,好好活著
2AM - 我錯了
Beast - Shock
2PM - Heartbeat
MBLAQ - Y
FT Island - Love Love Love
Rain - Love Song
李孝利 - Chitty Chitty Bang Bang
太陽 - I Need A Girl
Se7en - Better Together
2NE1- Can't Nobody, 拍手

作者: kumera    時間: 2010-9-23 22:08

阿儀冇乜野喇下嘛?

唉好想dl dream concert但十四G...我都係算了
作者: ---儀---    時間: 2010-9-23 22:31

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-23 22:08 發表
阿儀冇乜野喇下嘛?

唉好想dl dream concert但十四G...我都係算了
今日好d LU!!!
LEE兩日冇用電腦...
開左都冇心機理佢..= ="
作者: NicE1004    時間: 2010-9-23 23:26

作者: NicE1004    時間: 2010-9-23 23:27

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:01

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-9-23 23:27 發表

我下載左了~
kumera有無07年既 Dream Concert?
點解要07????
09年好睇d~~~
10年我都有~
作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:03

引用:
原帖由 javis1213 於 2010-9-23 21:43 發表

種子好慢啵...
BT犯法的
如果你冇BT既話
仲有高清LEE回事你睇!!!!
WONDER GIRLS D片個個檔案都勁大!!!
新D VOD 通通韓國個邊都以BT發佈呀!!
而家D韓國CLUBBOX又勁刪片...冇片可留嫁啦!
作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:08

100923.MBC.Star Dance Battle.AVI (1.5GB)

Round 1
Secret(Moulin Rouge) vs. miss A(Fame)
Round 2
Haha、金钟民、千明勋、ZE:A-光熙(Too Loud) vs. 金静珍
Round 3
After School(powerful dance) vs. 4minute(cuteand sexy dance)
Round 4
IU(sexy queen) vs. U-Kiss-东浩、ZE:A-桐俊、Infinite-成忠
Round 5
MBLAQ(powerful dancing to ballet) vs. BEAST(Perfect performance)
Round 6
金喜善 vs. 郑茱莉
Round 7
金娜英、安英美(RecyClone)vs. 张英兰、金思兰、具智声(WomenGeneration)
Round 8
徐仁英(Sexy andcharismatic) vs. 蔡妍(Lady Gaga)
Round 9
2AM(covers miss A) vs. 金申英(Another one of her brilliantparodies)

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:12

100923.KBS.超級明星秀.舞蹈大獎賽.全場 (無字幕)

QUOTE:
MC:
白智英,澤演(2PM)

嘉賓:      
蔡妍,神童(SJ),燦成(2PM),泰瑉(SHINee)李準(MBLAQ)
泫雅(4Minute),雪麗(Fx),Fei(Miss A),朴俊亨金智慧夫婦
Secret,李弘基(FTisland),嘉熙(AfterSchool),Rainbow,Infinite。

內容:

大賽的MC由演唱“我耳邊的糖果”的白智英與澤演擔當。

1.華麗的開幕式+MC的開場!

在任何地方都看不到的超大規模舞蹈表演!
以Infinite與Rainbow的合作表演開始。
然後是白智英與澤演的特別表演! 大公開!
“我耳邊的糖果”的重生

2. 神童,燦成,泰瑉泫雅,雪麗,Secret等以各自的魅力展開別樣的表演!

(1)舞蹈運動的高品位
*MBLAQ 李準用音樂劇的形式表現男人堅韌不拔的魅力——鬥牛舞“荒野大鏢客”
(2)舞蹈運動的愉快感
用搞笑的演技與肢體表演的“牛仔舞”——“她沒有喜歡我”
(3)舞蹈運動的趣味兒
power dance的兩座山脈——泫雅和嘉熙
泫雅熱情的“森巴舞”與嘉熙性感的“華爾滋+探戈”
(4)舞蹈運動的形像大顛覆
乖巧純真的泰瑉變為壞男人,中毒於他強熱的時髦的魅力——“探戈code name:Shineesm”
神秘魅力的Secret和FT的弘基的準備的秘.密表演。

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:20

BoA 新歌 copy & paste

BoA - Copy And Paste.mp3
(8.55 MB)

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:22     標題: vip zone - today top special!!!!

圖死左= ="
sorry
======================

19-Ninteen中字...兩個版本

視頻時長:1小時42分
視頻文件大小:342MB
視頻文件格式:RMVB
分辨率及尺寸:640*360
視頻文件名:[BBCN]100921.SBS.TeleCinema.Nineteen 韓語中字[KO_CN].rmvb

http://www.rayfile.com/zh-cn/fil ... -942a-0015c55db73d/

SCN勝利中文首站+TOP崔勝賢中文網+babypanda李勝賢中文個站

rayfile:
http://www.rayfile.com/zh-cn/fil ... -a172-0015c55db73d/
作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:25

924MUSIC BANK...主持宋宗基個髮型好好笑 (有睇RUNNING MAN應該知邊個係宋宗基)

KBS2 音樂銀行(09.24)
miss $ / Sunny Side / Navi / 車民基/ ZIA / SORI(Feat.NACO)
安珍京(Feat.H-Eugene) / Gavy NJ / OJ / Electroboyz(Feat.簡美妍)
Sistar / 蔡東河/ Trax / Narsha(Feat.SunnyHill) / Eru / Fany / VOS
Secret / 孫丹菲/ FT Island / 2NE1 / BOA  

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:30

SUPER JUNIOR - ANGEL (HARU OST)

Release Date: 2010.09.24

Tracklist:
01 Angel

Download:

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:33     標題: vip zone

剛剛出左FULL VERISON中字.

[Big Bang China][HARU]完整版中文字幕
視頻時長:30分33秒
視頻文件大小:249MB
視頻文件格式:AVI
分辨率及尺寸:720*360
視頻文件名:[BBCN][HARU][KO_CN].avi

===============================================
劉熙烈寫生簿中秋特別版,播出之前無放影特別版.

100925 KBS 刘熙烈的sketch book - Taeyang Where U at cut

Sticube clubbox(需另裝一快速軟件)
http://sticube.clubbox.co.kr/wid ... 00051200012FD00792B

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:40

100925 MBC Music Core

主持人:신현준 / 申賢俊 + 정준호 / 鄭俊鎬

♬ Hot stage
BoA 「Copy & Paste」
2NE1 「拍拍你的手 / 박수 쳐」
孫丹菲 / 孫淡妃 / 손담비 「dB Rider」
Sistar / 씨스타 「Shady Girl / 做作女 / 가식걸」

♬ Band of Brothers

FTIsland LOVE LOVE LOVE
Trax 「喔!我的女神 / 오! 나의 여신님」

♬ Volume UP stage
Secret 「Madonna」
SAN E (feat.miss A Min / 민) 「美味的山 / Delicious San / 맛 좋은 산」
Ahn Jin Kyung / 안진경 「可悲的愛 / 사랑이 딱해」

♬ Great Harmony
V.O.S 「Full Story」
Electro Boyz (feat. Sistar / 씨스타 的 孝琳 / 효린) 「畫你 / 너를 그린다」
TOA (feat.V.O.S 金慶祿 / 김경록) 「我比較愛你 / 더 사랑하니까」

♬ sound-holic
Fany / 환희 「… 著 / 正在做 / …하다가」
Eru / 이루 「白色眼淚 / 하얀 눈물」
JQT 「沒必要知道 / 不甘你的事 / 알 거 없잖아」

♬ New Song
Goofy / 구피 「醜陋的男子 / 못난 남자야」
SORI 「你不是我的菜 / 넌 내 스타일 아니야」
DEEVINE 「Bad」

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 19:55

100926 SBS Inkigayo Full

# New Release #
BoA 「Copy & paste」
孫丹菲 / 孫淡妃 / 손담비 「dB Rider」

# Hot debut #
San.e (feat. miss A Min/민) 「美味的山 / 맛 좋은 산」

# Comeback special #
V.O.S 「Full story」
R.E.I 「High」
蔡東河 / 채동하 「瘋狂的一天 / 하루가 미치고」

# TAKE 7 #
2NE1 「Can’t nobody」
FTIsland / FT아일랜드 「愛愛愛 / 사랑 사랑 사랑」

# Hot Music #
Narsha / 나르샤 「MaMaMia / 맘마미아」
Sistar / 씨스타 「做作女 / 가식걸」
Secret / 시크릿 「Madonna / 마돈나」
Fany / 환희 「正在做 / 하다가」
Trax / 트랙스 「喔! 我的女神 / 오! 나의 여신님」
洪真英 (Hong JinYoung) / 홍진영 — 我的愛 / 내 사랑

# Fresh Music #
Gavy NJ / 가비앤제이 「我們停止吧 / 到此為止 / 그만하자」
文智恩 / 문지은 「Hibiye Hibiyo / 히비예 히비요」
Sunday brunch 「價值十塊錢 / 십원짜리」
미스 $ (feat. 鄭瑟琪 / 정슬기 / Jeong Seul Gi) 「到了這年紀我做了什麼 / 이 나이 먹고 뭐했길래」

# Power rookie #
Teen Top / 틴탑 「拍手 / 박수」

# Sulli & SM Town 的版權之歌 #

作者: ---儀---    時間: 2010-9-26 23:29

100923.bigstarshow!Dance Grand Prix.全場中字.KBS2

100923 KBS2 big star show!Dance Grand Prix【7站聯合】
片長:01:10:30
大小:620.13MB
格式:rmvb

翻譯:
   一棵樹[4minute首站]
   淺色[雪梨天下]
   Anky[GPCN]
   hazel[愛慕A家]
   Mumu[Mr.SHINee閃耀紀年]
   NaNa Park[ASCN]
   lyn 李小囡[百度SHINee吧]

作者: ---儀---    時間: 2010-9-27 20:54

MISS A - STEP UP SINGLE ALBUM

Release Date: 2010.09.27

Tracklist:
01 Step Up
02 Breathe
03 멍하니
04 그 음악을 틀어줘요 DJ

Download:

作者: ---儀---    時間: 2010-9-28 19:18

100925 MBC我們結婚了E51全場中字[511/rmvd]

【文件名稱】:【強心臟中文網&DRJC&聽賢繪色】100925 MBC 我們結婚了E51全場中字
【片       長】:01:04:29
【大       小】:511M
【格       式】:rmvb

作者: ---儀---    時間: 2010-9-28 19:20

Beast都Comeback

B2ST - MASTERMIND MINI ALBUM
Release Date: 2010.09.28

Tracklist:
01 Mastermind
02 숨
03 V.I.U (Very Important U)
04 Break Down
05 주먹을 꽉 쥐고

作者: ---儀---    時間: 2010-9-29 23:24     標題: 東方神起三人新組合JYJ十月回歸

來源=OSEN (2010.09.29 14:22)

東方神起成員秘奇有天、細亞俊秀、英雄在中將於10月推出英語專輯,重返歌壇,新組合名稱已確定為“JYJ”。

JYJ方面29日表示:“將以新組合名JYJ於今年10月12日在全球同步發行首張專輯《The Beginning》。'The Beginning'意味著'面向世界舞台的開始'。專輯收錄了同世界級製作人共同製作的《Ayyy Girl》、《Empty》、《Be My Girl》,及3人自創曲等7首歌曲及3首混音版歌曲。作為全球發行的專輯,所有歌曲都為英文曲目。”

JYJ的韓國代理公司表示:“在困境中竭盡全力完成的JYJ首張國際級專輯包含了3名成員對粉絲的真心。JYJ成員也希望將專輯所包含的自身努力傳遞給大家。”

該專輯將於10月12日以CD和電子音樂源的方式在全球同步發行。 同時還將發行99999張特別限量豪華版,由華納唱片公司負責銷售專輯。

另悉,3人與經紀公司SM娛樂方面就專屬合同問題等關聯事項的法律糾紛還在進行之中。
朝鮮日報中文網chn.chosun.com
作者: ---儀---    時間: 2010-9-29 23:25

神起JYJ下個月24/10黎香港做SHOWCASE...

CITY            VENUE             DATE
Bangkok        Impact Challenger        15th October
Malaysia        TBC        17th October
Hong Kong Asia World 24th October
Shanghai        Grand Stage        7th November
New York        Hammerstein        12th November
Seattle        WAMU THEATER        13th November
San Francisco        Bill Graham Auditorium        14th November
L.A        Shrine Auditorium        19th November
作者: ---儀---    時間: 2010-9-29 23:29

100926.SBS.金贞恩的巧克力.F.T Island.cut

視頻名稱:[FTICN]100926.SBS.金貞恩的巧克力.FTIsland
視頻大小:430M/AVI【1280x720】

作者: ---儀---    時間: 2010-9-29 23:35

oppa 個套plan b post左冇中字hd版本
有磁力BT
http://www.wondergirlshk.com/dis ... mp;page=2#pid138424

2NE1TV EP3都POST左中字有興趣自己去DL!
作者: ---儀---    時間: 2010-9-30 23:12

SE7EN - I'M GOING CRAZY DIGITAL SINGLE ALBUM

Release Date: 2010.09.29

Tracklist:
1 I'm Going Crazy
2 I'm Going Crazy (Inst.)

Download:

作者: ---儀---    時間: 2010-10-1 02:24

Hello (Repackage)
Artist: SHINee

Genre(s): Pop / Dance
Release Date: 2010.09.30

Title
01.     Hello  
02.     하나 (One)  
03.     Get It  

作者: ---儀---    時間: 2010-10-1 02:29

TWENTYth Urban
Artist: T-ara

Genre(s): Dance
Release Date: 2010.09.29

Tracklist  

Title
01.     하늘땅 별땅  

作者: ALLALL    時間: 2010-10-1 10:17

我要Se7en呀!
佢係超超超...型呀xdd
我完全中毒呀 :6554
作者: ---儀---    時間: 2010-10-2 02:24

今日MUSIC BANK有BEAST COMEBACK, 仲有BoA同SHINee打第二輪歌

**Hot debut Stage!!**
男女共學 (Co-Ed) / 남녀공학 「Too late」

**Comeback Stage!!**
金范秀 / 김범수 「過了 / 지나간다」
J-Lim / 임정희(Feat. 2AM 趙權 / 조권) 「走在分手的路上 / 헤어지러 가는 길 진짜일 리 없어」
BEAST 「Mastermind Soom / 숨」

**Overlap Stage!!**
SHINee 「Hello」

**今日在 Music Bank / 오늘의 뮤직뱅크!!**

차민기 (音譯 車民基)「니가 뭘 알아」(直翻 你知道嗎?)
Bohemian / 보헤미안 「Love Letter」
DeeVine / 디바인 「BAD」
SORI(Feat.NACO) 「你不是我的菜 / 넌 내 스타일 아니야 Remix ver.」
SunMin / 선민 「Rainbow Bridge」
Dalmatian / 달마시안 「Round 1」
徐楊恩 / 서영은 「你溶化我的那天 / 너는 날 녹여」
V.O.S 「Full Story」
San E (Ft. miss A Min / 민) 「美味的山 / 맛좋은산」
文智恩 / 문지은 「Hibiye Hibiyo / 히비예 히비오」
吳鐘赫 / 오종혁 「心正破碎中 / 가슴이 뛰잖아」
Sistar 「做作女 / 가식걸」
Secret / 시크릿 「Madonna / 마돈나 Remix ver.」
FTIsland / FT 아일랜드 「愛愛愛 / 사랑 사랑 사랑」
2NE1 「Go Away」
BOA 「Copy&Paste」

作者: NicE1004    時間: 2010-10-2 07:55

作者: ---儀---    時間: 2010-10-3 02:15

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-10-2 07:55 發表
阿儀. . .好耐無見到妳轉D 8~12GB高清了
無貨了嗎?
我d fd冇update...= ="
我都想要高清-3-
我又懶得死去搵!!!
順手成個節目我睇完就算數
除非係我要留live既星啦!!
不過我會留d片既星都係得rain同埋wonder girls..
其他都淨係睇
作者: ---儀---    時間: 2010-10-3 02:17

101002 MBC MUSIC CORE 全場.

♬ Hot stage
BoA『Copy & Paste』
SE7EN『I’m going crazy』
2NE1『Clap Your Hands / 박수 쳐』
Son DamBi『dB Rider』
BEAST『Intro + Soom / 숨』
J.Lim / Lim JeongHee / 임정희『Would Never Be Real진짜일 리 없어』
Tae JinAh(feat.MaYa)『Like Love More Than Money / 사랑은 돈보다 좋다』
InSooNi『Passion / 열정』
Trax『Oh! My Goddess / 오! 나의 여신님』
Eru『White Tears / 하얀 눈물』
V.O.S『Full Story』
Moon JiEun『Hibbye Hibbyo / 히비예 히비요』
Sistar Shady Gurl / 가식걸』
Hong JinYoung 『My Love / 내 사랑』
Infinite Come Back Again / 다시 돌아와』
L.P.G.『Doorbell of Love / 사랑의 초인종』

作者: 司空星兒    時間: 2010-10-3 02:19

美呀~~~~~~~~~~~~~~~呀媽好想你ar~~~
作者: ---儀---    時間: 2010-10-3 02:22

引用:
原帖由 司空星兒 於 2010-10-3 02:19 發表
美呀~~~~~~~~~~~~~~~呀媽好想你ar~~~
我都好掛住美呀..
我今日睇mac大哥翻譯個帖裡面條片
喊到死呀:436 :436 :436 :436 :3253465

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0