標題: [其他] [100921]又看了一次 Nobody MV 後的感想 [打印本頁]

作者: liverp    時間: 2010-9-21 13:28     標題: [100921]又看了一次 Nobody MV 後的感想

今日得閒無事開始整理一下快被 WF 視頻 file 淹沒o既電腦,
又睇o左一次個 MV ,好睇有幽默感之餘仲覺得好有意思,好似
訴說 WF 充滿才華,最後達至成功o既故事。
突然想起同一個影像,約一個月前就算在任何媒體上播出都唔會
睇多一眼o既我,現在竟然會猦狂迷上。
但係身邊同事朋友中亦有很多一聽到 「Nobody」呢個熟識
o既英文就有負面o既評價,就好似我一個月前一樣。
究竟自己點解會有咁 180 度轉變,我都說不出個理由。

P.S.哈!前兩日都聽有用 Nobody 做 Ringtone 喎~~開心!
作者: yipkachi    時間: 2010-9-21 20:53

係lo,我d朋友聽到nobody e個字都有負面既評價= =
作者: liverp    時間: 2010-9-21 21:26

我想呢個 MV 唔太適合香港,香港人太保守,接受唔到佢地
o既造型,睇o下人地星架坡、泰國、印尼,唔使講美國o忝啦!
大家都唔知跳得多開心!完全開放全情投入,冇人會怕羞。
作者: aiselo    時間: 2010-9-21 21:33

不過nobody卻是真的吸引到非韓國以外的人欣賞喎。

不過當年都是tell me厲害一D。

作者: liverp    時間: 2010-9-21 22:05

嘩!連率角台都用埋?

其實當年有冇o係香港播過 Tell Me ?我完全冇印像。
作者: ywlr    時間: 2010-9-23 02:02

我覺得nobody係香港太濫...
所以好多人聽厭左
作者: 911hk    時間: 2010-9-23 02:05

引用:
原帖由 ywlr 於 2010-9-23 02:02 發表
我覺得nobody係香港太濫...
所以好多人聽厭左
依家好多人都只係識"笨蕉"囉:5645
so sad
作者: ywlr    時間: 2010-9-23 19:47

引用:
原帖由 911hk 於 2010-9-23 02:05 發表

依家好多人都只係識"笨蕉"囉:5645
so sad
"笨蕉"好核突-_-

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0