標題: [100927]Miss A將攜2輯回歸 全新打造華麗雷鬼風 [打印本頁]

作者: kawaitina    時間: 2010-9-27 16:23     標題: [100927]Miss A將攜2輯回歸 全新打造華麗雷鬼風

女生團體Miss A於27日在網絡上公開了第二張單曲專輯《Step Up》和主打歌曲《Breath》的MV。

主打華麗之風的《Step Up》由破格出新衝擊心靈的音樂為主,miss A將熱情奔放的牙買加雷鬼音樂和HIP HOP相結合,體現了無限異國風情。 由樸振英作詞譜曲的《Breath》可以說是最能表達本張專輯的歌曲,而變身為動感十足卻又不失可愛風格的雷鬼女神造型的Miss A更是給人留下了深刻的印象。所屬經紀公司AQ娛樂的相關負責人稱:「Miss A的第二張單曲專輯《Step Up》將和前一張專輯完全不同,是有著充滿異國風情的專輯」。

Miss A將於下個月7日登上M COUNT DOWN宣布正式回歸。[TVDAILY=金河辰記者]

韓星網
[flash]http://www.youtube.com/v/JyeiAmkEK4s?fs=1&hl=zh_TW[/flash]
作者: lok_lok    時間: 2010-9-27 18:48

BGGG好些(個人意見)
作者: 婷:)    時間: 2010-9-27 19:06

真係好型唔係講笑;
好鍾意呢種風格;D
作者: kumera    時間: 2010-9-27 22:05

譁...JYP好夠膽...正常reggae真係唔應該同pop music掛鈎
出來個效果...我真係唔敢講會唔會受歡迎了
(我自己好鍾意reggae所以我自己唔作得準)

今次隻舞仍然係賣技術...3:30 0個下真係打左個突
miss a真係慢慢變成女版2pm了

作者: Mediocrity    時間: 2010-9-27 22:24

吾知首歌有冇BGGG咁受歡迎?
作者: 中文王    時間: 2010-9-28 00:13

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-27 22:05 發表
譁...JYP好夠膽...正常reggae真係唔應該同pop music掛鈎
出來個效果...我真係唔敢講會唔會受歡迎了
(我自己好鍾意reggae所以我自己唔作得準)

今次隻舞仍然係賣技術...3:30 0個下真係打左個突
miss a真係慢慢變成女 ...
但係問題係2ne1做過reggae.
只係呢隻reggae明顯d.
呢隻歌比Bad girl Good girl更加似係JYP既作品,
因為夠哂怪。

作者: ywlr    時間: 2010-9-28 00:18

風格轉左好多...
一時有d未接受到-_-
作者: kumera    時間: 2010-9-28 00:23

引用:
原帖由 中文王 於 2010-9-28 00:13 發表

呢隻歌比Bad girl Good girl更加似係JYP既作品,
因為夠哂怪。
youtube都好多人拎呢隻同2ne1比
講真歌我唔講,但個MV既誇張用色我真係覺得有少少2ne1 mv既影子
不過隻歌夾埋個MV,出來個效果幾亮麗
佢地四個個look都好過bggg好多(我覺得)
作者: ---儀---    時間: 2010-9-28 00:34

引用:
原帖由 中文王 於 2010-9-28 00:13 發表

因為夠哂怪。
我都覺得似2ne1既mv...=____=

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0