標題: [101227](#6,#18更新)Rain單飛三年 重返朴鎮英“懷抱” [打印本頁]

作者: Tom1234    時間: 2010-12-27 16:29     標題: [101227](#6,#18更新)Rain單飛三年 重返朴鎮英“懷抱”

韓流巨星Rain重返朴鎮英“懷抱”。

朴鎮英率領的JYP娛樂方面表示:“27日,JYP娛樂和公司員工們憑藉第三方分配股份,成為J.Tune娛樂公司的最大股東。不久前,J.Tune娛樂旗下藝人Rain向JYP娛樂製作人朴鎮英提議並展開了協商。”

這樣,2007年10月離開朴鎮英成立自己的企劃公司的Rain,時隔3年多再次回到朴鎮英的“懷抱”。

再次成為Rain經紀公司的JYP娛樂表示:“今後將全力支持Rain在演藝方面展開更加自由活躍的活動。將與在這三年內積累了經驗的Rain和原組織合力,努力創造出最大的協同效果。”

朝鮮日報中文網

作者: shadow128    時間: 2010-12-27 17:01

作者: se7en2se7en    時間: 2010-12-27 17:55

Good News, 返黎就好啦, 而家又可以比以前更多自由同創作空間
作者: ---儀---    時間: 2010-12-27 18:02

引用:
原帖由 shadow128 於 2010-12-27 17:01 發表
好.Rain終於回jyp:6554 :6554
佢唔係返jyp..= ="
係而家講定j tune既運作由jype負責
因為佢2011下半年入伍
引用:
原帖由 se7en2se7en 於 2010-12-27 17:55 發表
Good News, 返黎就好啦, 而家又可以比以前更多自由同創作空間
其實返去一d都唔好...
自由同創作空間不嬲係jype都有...
只不過佢只係交低佢入伍之後有一個熟人幫佢打理!
唔想j tune係佢入左伍之後有咩問題出現
作者: 中文王    時間: 2010-12-27 18:10

有Rain返黎坐陣真係好好多,
憑佢亞洲天王既地位帶領住師弟師妹,
好多方面都好好多,
機會都多d.
作者: Tom1234    時間: 2010-12-27 18:16

JYP娛樂公司成為Rain所屬J.Tune娛樂公司的最大股東。
JYP娛樂公司27日表示:「J.Tune娛樂公司所屬歌手兼演員Rain和JYP所屬出品人樸振英根據提案,開始協商。Rain截止到明年入伍前 希望只集中參加作為演員和歌手的演藝活動,並把公司經營權交給JYP負責。」27日,J.Tune娛樂公司為了準備運營資金,向JYP娛樂公司和樸振英等 出售了85億韓幣的股權,透過這次融資,發售新股636萬7227股,股票上升後JYP持股率達到28.97%。

韓星網 - TVdaily中文版 

作者: 中文王    時間: 2010-12-27 18:16

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-12-27 18:02 發表

佢唔係返jyp..= ="
係而家講定j tune既運作由jype負責
因為佢2011下半年入伍

其實返去一d都唔好...
自由同創作空間不嬲係jype都有...
只不過佢只係交低佢入伍之後有一個熟人幫佢打理!
唔想j tune係佢入左伍之後 ...
都係好事,
可以話畀世人知佢地真係恩師同愛徒既關係。
作者: 嵐之音    時間: 2010-12-27 18:57

我係怕JYP整唔好佢...
作者: ---儀---    時間: 2010-12-27 19:07

引用:
原帖由 中文王 於 2010-12-27 18:16 發表

都係好事,
可以話畀世人知佢地真係恩師同愛徒既關係。
哈...lee個關係我唔太like!
引用:
原帖由 嵐之音 於 2010-12-27 18:57 發表
我係怕JYP整唔好佢...
我怕jyp搞MBLAQ= ="
mblaq始終係阿rain一手教.........
風格如果由jyp負責... 我唔想又pm copy版出黎= ="
作者: matthew0509    時間: 2010-12-27 19:36

我都唔太想..咁令jyp更加分心...
更加唔得閒去創作新歌俾wg...始終jype既歌絕大部分都係佢作...而家已經分散左好多...

希望佢快d作多d好歌俾wg啦~
作者: se7en2se7en    時間: 2010-12-27 19:42

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-12-27 19:07 發表

哈...lee個關係我唔太like!

我怕jyp搞MBLAQ= ="
mblaq始終係阿rain一手教.........
風格如果由jyp負責... 我唔想又pm copy版出黎= ="
咁呢個你應該放心, 因為JYP就算搞都唔會整兩隊一模一樣既野出黎,
你見佢公司每一個歌手音樂風格都唔同就知啦!!!
作者: hong0923    時間: 2010-12-27 20:05

JYP仲有錢買股份咩?
唔係仲有債務咩

JYP快D作多D好歌比WG仲好啦
將2011變左WG既天下
作者: chunwai1028    時間: 2010-12-27 21:14

好壞參半啦其實.
rain返左黎可以提攜下d後輩既
作者: ---儀---    時間: 2010-12-27 21:37

引用:
原帖由 se7en2se7en 於 2010-12-27 19:42 發表

咁呢個你應該放心, 因為JYP就算搞都唔會整兩隊一模一樣既野出黎,
你見佢公司每一個歌手音樂風格都唔同就知啦!!!
我係rain fans唔會放心得去邊...=_="
rain當初覺得當中梗係有d問題先走嫁啦.
而家如果唔係佢自己要入伍, 又信唔過j tune d人(大家又冇了解j tune既事務或者發展)
唯有信自己師父

假如兩年後出番黎, j tune會點,會唔會凍過水又冇人知
畢竟rain已經冇哂股份!
總之, rain lee決定雖然明白佢既意思...
但在fans而言, 唔係一件好事
作者: 中文王    時間: 2010-12-27 21:55

引用:
原帖由 MacChelsea 於 2010-12-27 21:08 發表
1. 公司有負債都不代表唔可以投資。企業負債如在可控制範圍,其實好平常。

2. JYP 講過,WG 的新碟會搵好多勁人幫手寫歌,包括歐美一級的作曲家,如幫 Britney Spears 等作曲的幕後班底。始終若果一直係 JYP 自己作,未必啱美 ...
以佢性格冇可能將咁重要既任務交畀外人,
主打歌最多未合作創作,
又揾出名既音樂人負責部分歌曲,
自己又係負責埋監製。
佢自己都講過要將韓國既野帶入美國,
唔係要美國化。

之前唔記左邊度睇過主打歌係由JYP, Miley Cyrus同Britney Spears既作曲人合作創作,
作者: 肥樂    時間: 2010-12-28 00:27

合作之後
希望多d好歌聽啦~~~~~
作者: Tom1234    時間: 2010-12-28 22:16

歌手Rain解釋了和樸振英投契合作的原因。
歌手Rain對於樸振英的JYP娛樂公司成為自己的所屬公司J.Tune娛樂公司的最大股東一事發表了官方立場。Rain的所屬公司J.Tune娛 樂公司表示在27日:「買賣的股權中,JYP娛樂公司擁有239萬7003股,而樸振英個人則擁有134萬8314股。」對於此事,28日Rain在自己 的官網上對JYP該舉動進行了解釋。

他說:「只是作為合作伙伴,期待綜合效益的單純戰略合作而已,並不是我已所屬於JYP了。」另外,「我只是J.Tune娛樂公司的一名藝人,我沒有 公司股份也沒有公司的管理權,希望大家不要再誤會了。」「另外我和振英大哥這次合作的原因就是,和振英大哥討論時,得出結果,就是在入伍前為大家呈現出更 新更好的形象,因為我覺得10年前出道時就是和振英大哥一起,那麼在入伍前的最後一段時間還是一起合作的話對我們來說是非常有意義的。」「和老師再在一起 合作,會為大家展示什麼樣全新的我,我也非常期待和緊張。」

【Rain的原文】

大家好,我是鄭智薰。今年的冬天格外冷,12月的寒流使得今年的聖誕節是30年來最冷的一個聖誕節。一定要穿的暖暖的,小心自己的身體。

今天和大家問候的目的就是解釋下最近公開的關於和振英大哥合作的事。只是作為合作伙伴期待綜合效益的單純戰略合作而已,並不是我已所屬於JYP了。 我只是J.Tune娛樂公司的一名藝人,我沒有公司股份也沒有公司的管理權,希望大家不要再誤會了。另外我和振英大哥這次合作的原因就是,和振英大哥討論 時,得出結果,就是在入伍前為大家呈現出更新更好的形象,因為我覺得10年前出道時就是和振英大哥一起,那麼在入伍前的最後一段時間還是一起合作的話對我 們來說是非常有意義的。

向這段時間支持我的粉絲表示感謝,2011年,我也30歲了,老天會給我一個怎樣的世界我很好奇,也很緊張。和老師再在一起合作,會為大家展示什麼 樣全新的我,我也非常期待和緊張。我會用最好的SHOW來回報粉絲,請多給加油吧。天氣很冷,希望大家都小心身體。新年快樂。鄭智薰  上

韓星網 - TVdaily中文版

作者: ---儀---    時間: 2010-12-29 19:21

哈... OPPA好!
我都話OPPA唔係JYPE 人嫁啦(我都唔想佢係=_=")
J TUNE一早冇哂股份啦
都估到佢想淨係想做藝人嫁啦HAHAHA!
只不過間公司自己BUILD UP. 都要交帶好令到佢有好好發展先入伍既^^
OPPA支持你. 31號GOOD SHOW!
我仲有D雲千姑由HK撐你XD

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0