標題: [101227]少女時代造型遭濫用 引發粉絲強烈憤怒 [打印本頁]

作者: ★deajaiixd    時間: 2010-12-27 16:37     標題: [101227]少女時代造型遭濫用 引發粉絲強烈憤怒

濫用少女時代造型的AV電影封面

日本成人電影製作業濫用女子組合少女時代的造型,引發廣泛關注。

根據某媒體報道,日本AV業SOD濫用少女時代的形象創意,製作並發售的一部成人電影,讓人們感到相當震驚。SOD表示從明年1月20日開始會在SHOPPINGMALL中,發售名為《美足傳說》的成人電影。另外,日本言論表示少女時代的魅力屈「腳趾」可數,這次的日本成人電影是對少女時代的戲弄。這次商品說明上注明「絕對看不到某人氣美足組合X時代」,「AV界美腳模特5名的萌特訓」等文字。

對此,少女時代的粉絲表示憤怒:「這絕對是名譽損害。」「坐視不理是決定不行的。」「就說她們怎麼會在那種地方呢。」等等。【TVDAILY=趙意知記者】

韓星網
作者: 〥呀賢﹏™    時間: 2010-12-27 17:32

哎....日本人...
真係仲冇品過我地d中國人!!:233
作者: 中文王    時間: 2010-12-27 17:43

日本仔一向都係咁,
印象中好似唔係第一次,
之前唔知咩藝人出過事,
不過自己都要負返責任,
如果形象唔容易跟成人文化聯繫到,
自自然都冇咁易出事。
作者: ywlr    時間: 2010-12-27 19:31

做AV電影封面-_-
實激死少時fans...
作者: whatthefun1993    時間: 2010-12-27 19:34

咁都得???
haha,個封面又幾似wor!!!
作者: hong0923    時間: 2010-12-27 19:44

呢次真係唔方係日本唔紅啦
作者: chunwai1028    時間: 2010-12-27 21:16

日本都幾過份,做野唔諗後果既
少時d fans實嬲死
作者: 肥樂    時間: 2010-12-28 00:23

哈哈
拎黎拍av...klaka

又一抽水作
作者: javis1213    時間: 2010-12-28 00:29

=.="
雖然少女時代既出現係差不多等於"腿"既show...
但係... 借題發揮都唔使咁過份下嘛...
作者: NicE1004    時間: 2010-12-28 01:34

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0