標題: [其他] [110305]今日睇到一個 Kpop Countdown 有感而發 [打印本頁]

作者: liverp    時間: 2011-3-5 21:31     標題: [110305]今日睇到一個 Kpop Countdown 有感而發

今日睇左香港播出o既 Pops in Seoul 有 D 感慨,先藝o既 Maybe o係 K-chart pop countdown 佔 11 位。
三個星期喇!足足上左榜三個星期喇,由初上榜 11 位,到第二週微跌( 14,15 ?) ,到第三週上番 11 位,足已顯示到受歡迎o既程度啦,
但遍遍就被節目"無視"左三個禮拜,今次仲單單數漏第 11 位,但又遍遍有提到 Dream High 裏頭其他上榜歌喎......又遍遍見到節目開頭"少時"又打新歌........
唔係想怪個節目,怪就只怪 JYPE o既不給力,Dream High 演唱會又唔安排 小隊 o既演出。

呢次 JYPE 最好能夠為 WG 製作出一隻令餓左好耐o既 fans 滿意o既專輯,如果唔係,絕對無得原諒:233

發完"怒"騷,閃!
作者: TongloveWG    時間: 2011-3-5 21:39

唉...我都好傷心...
dream high明明有小隊唱ge歌,點解都唔比佢去dh演唱會喎...
冇得去都算啦,大結局嗰集話有JYP家族客串,但偏偏就冇WG,好傷呀><
不過,諗諗下可能有原因ge,可能因為wg而加要忙緊英專,所以抽唔到身去參與呢d活動掛!
作者: liverp    時間: 2011-3-5 22:32

我相信我地五個女孩已經"技癢"左好耐,好想上番舞台,好想o係 WF 面前表演,好想出新歌,唔想去咁多只為增人氣而出席o既"應酬",無奈......
作者: AnastasiaLaw    時間: 2011-3-6 16:50

唉....感覺JYP將WG流放US~~
唔好ANTI我...
去左US咁耐...出2DT...但一道歌都算= =
返KR2個星期就走...
返到US友無活動搞....
都唔明WHY要佢地終日係US....
感覺JYP力捧MISS.A...
忘記了佢仲有WG係US....
作者: liverp    時間: 2011-3-12 21:25

只係上o黎報一報,第四週 “Maybe” 由 11位昇上第 10 位。

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0