標題: {專帖}♥ T-ARA ♥ 02/7 恩靜我結cut中字更新 [打印本頁]

作者: lun    時間: 2010-12-5 21:22     標題: {專帖}♥ T-ARA ♥ 02/7 恩靜我結cut中字更新

好啦 為左方便我自己 就開個專帖^^

T-ARA CB LIVE DL LINK:

http://www.wondergirlshk.com/discuz/viewthread.php?tid=14073&extra=page%3D1
http://www.wondergirlshk.com/discuz/viewthread.php?tid=14037&extra=page%3D1

作者: lun    時間: 2010-12-5 21:24

[youtube]_5NgYFW0L5s[/youtube]

[youtube]bkNFVTJZoT0[/youtube]

[youtube]jx6__rQl2cs[/youtube]

[youtube]HJ9SvPNAr9w[/youtube]

希望各位支持正版!
作者: winwin28    時間: 2010-12-5 21:29

WHY YOU BEING LIKE THIS 上咗腦呀!!
作者: lun    時間: 2010-12-5 21:32

引用:
原帖由 winwin28 於 2010-12-5 21:29 發表
WHY YOU BEING LIKE THIS 上咗腦呀!!
改左名 正名係 WHY DO YOU ACT LIKE THIS
作者: winwin28    時間: 2010-12-5 21:36     標題: 回復 4# 的帖子

原來係"禁".............
我唔可以用115/bt download呀.....................
作者: icy    時間: 2010-12-5 21:39

=0=真係開xd
作者: lun    時間: 2010-12-5 21:41     標題: T-ara“人氣歌謠”服裝審查再失敗

T-ara成功回歸的同時還是遇到了一些困難,繼“音樂銀行”之後,今天T-ara在“人氣歌謠”中也沒有通過服裝審查,她們的工作人員不得不再次緊急購買了褲子。

按照SBS工作人員的說法,節目中必須用褲襪/legging代替絲襪。

最後,公司在T-ara登台前1個小時跑到附近的商場中買了幾條褲襪/legging,並且按時趕了回來。

相關人士解釋說:“最近加強了女子組合的舞台服裝審查標準,在音樂銀行'Yayaya'的回歸舞台中,KBS認為有洞的褲子有所暴露,所以她們不得不穿上了長襪。”

來源:Star News, allkpop

轉載請註明轉自娛樂園http://kpoppark.com/
作者: ywlr    時間: 2010-12-5 21:48

"為左方便我自己" xd
作者: lun    時間: 2010-12-5 21:50

引用:
原帖由 ywlr 於 2010-12-5 21:48 發表
"為左方便我自己" xd
更係啦 因為T-ARA幾乎得我一個PO=_=
作者: icy    時間: 2010-12-5 21:55     標題: 回復 7# 的帖子

真係好x膠
sistar個d應該唔好出黎tim啦咁=.=
作者: 肥樂    時間: 2010-12-5 21:59

支持阿~
作者: NicE1004    時間: 2010-12-6 00:25

作者: ---儀---    時間: 2010-12-6 01:21

頂置左個帖!
作者: 911hk    時間: 2010-12-6 01:31

唔係helen開我都唔知原來未有,岩哂啦,
呢道就係helen你fe世界-_-
作者: llleung    時間: 2010-12-6 03:17

呢一個帖開得好好,對我來講一來方便左,咁我就不用去其他論壇了,此終我都是WGHK人,係呢到又認識左你地,在自已地方寫上的每句說話,
每句問候和祝福,都總覺親切D。
作者: llleung    時間: 2010-12-6 03:21     標題: 回復 7# 的帖子

好在無影響到她們的演出,但是平時SNSD都成日穿超短褲,點解T-ara不得呢??
作者: 〥呀賢﹏™    時間: 2010-12-6 09:04

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-6 03:21 發表
好在無影響到她們的演出,但是平時SNSD都成日穿超短褲,點解T-ara不得呢??
MAY BE THIS IS 人氣問題-0-?
作者: llleung    時間: 2010-12-6 11:21

引用:
原帖由 icy 於 2010-12-5 21:55 發表
真係好x膠
sistar個d應該唔好出黎tim啦咁=.=
sister個D真是仲誇張!
作者: theo    時間: 2010-12-6 16:42

咁妳咪有追開青春不敗同英雄豪傑O羅?
我都有睇開呀, 勁好睇.
作者: lun    時間: 2010-12-6 17:17

引用:
原帖由 theo 於 2010-12-6 16:42 發表
咁妳咪有追開青春不敗同英雄豪傑O羅?
我都有睇開呀, 勁好睇.
係 追左好耐lu~
青春不敗追左年幾 哈哈
作者: icy    時間: 2010-12-6 17:42     標題: 回復 20# 的帖子

由頭追到依家xd
作者: llleung    時間: 2010-12-6 19:03

引用:
原帖由 siulop 於 2010-12-6 17:17 發表
係 追左好耐lu~
青春不敗追左年幾 哈哈
青春不敗內容講詳架,未睇過
作者: lun    時間: 2010-12-6 19:16

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-6 19:03 發表

青春不敗內容講詳架,未睇過
講一堆女星去耕田 有孝敏 有KARA既HARA ETC~
作者: icy    時間: 2010-12-6 21:52     標題: 回復 23# 的帖子

仲有同動物玩遊戲lol
作者: ---儀---    時間: 2010-12-6 22:35

引用:
原帖由 icy 於 2010-12-6 17:42 發表
由頭追到依家xd
追到冇咩癮..
唔鬼追XD
作者: theo    時間: 2010-12-6 23:36

換完血之後係差O左少少, 不過我覺得依家D新人適應O左,
都開始OK返.
作者: NicE1004    時間: 2010-12-7 01:02

作者: theo    時間: 2010-12-8 15:52

有消息話會係12月完結.... 真係無得睇啦:436
作者: lun    時間: 2010-12-8 16:08     標題: 青春不敗全面廢除

青春不敗` `時隔1年零2個月,全面廢除…”遺憾的送年會”
《每日經濟新聞傳送原文2010 - 12 - 08 10:20

女生組合的農村variety kbs2電視台《青春不敗》在1年零2個月被廢除。

《青春不敗》8日在申辦里送年會,進行最後一次錄製兼。每日經濟電視台相關人士與今日明星的電話通話中表示:“今天(8日)《青春不敗》進行錄音最後表示:“據我所知。 ”

但《青春不敗》的金喜愛的pd在和本報的通話中表示:“今天的送年會預定進行錄製。計劃廢除問題還沒有確定下來,有關廢除惜字如金。

去年10月首播的《青春不敗》的人氣女孩組合的成員們聚在一起體驗農村的內容組成的節目,少女時代的侑莉sunny、kara的具荷拉、4minute的泫雅、secret的宣和、 brown eyed girls組合成員narsha、t - ara成員元年,孝敏。最近,after school主演、f(x)維多利亞、聲音等也加入了廣播。

但是最近收視率停滯和素材枯竭等的成績平平,《青春不敗》是最終決定廢除。 《青春不敗》將於本月末最後廣播電波逃。

另外,kbs藝能局的《青春不敗》不僅在《天下無敵棒球隊》、《夜行》、《音樂倉庫”等,如果廢除2011年1月開始新綜藝及教養節目,新裝。
作者: icy    時間: 2010-12-8 16:31     標題: 回復 29# 的帖子

d野...好怪...用詞我指=.=.....
kbs真係收得...d綜藝廢到
作者: lun    時間: 2010-12-8 16:33

引用:
原帖由 icy 於 2010-12-8 16:31 發表
d野...好怪...用詞我指=.=.....
kbs真係收得...d綜藝廢到
唉 孝敏少個節目..sosad
作者: icy    時間: 2010-12-8 16:38     標題: 回復 31# 的帖子

只怪kbs太廢:5645
作者: NicE1004    時間: 2010-12-9 01:21

作者: llleung    時間: 2010-12-9 02:06

可能kbs比較傳統,覺得韓國始終是以農立國,道德觀念重(韓國這國家),想教育下小朋友種下野!

不同香港,乜都以金錢來代表成就。
作者: lun    時間: 2010-12-9 08:47

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-9 02:06 發表
可能kbs比較傳統,覺得韓國始終是以農立國,道德觀念重(韓國這國家),想教育下小朋友種下野!

不同香港,乜都以金錢來代表成就。
乜節目都係送禮物*N = =
作者: lun    時間: 2010-12-9 21:07

[youtube]Am0Nk_mM5Ho[/youtube]

[youtube]6KDq10OfhKM[/youtube]

[youtube]Jw60AhZfN3E[/youtube]
作者: icy    時間: 2010-12-9 21:28

果然番屋企就有獎拎*V*
作者: llleung    時間: 2010-12-10 02:37

好鐘意居麗個髮型,可能因為我鐘意佢!第三場的表現比之前大有進步,希望遲D會有新的歌衫!

智妍成首歌只是負責唱 knock knock knock knock 個一句。正啊!
作者: lun    時間: 2010-12-10 12:49

轉自tcn

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作者: icy    時間: 2010-12-10 19:59

收哂咁多場cb xd
今日個場...d衫出得街wo lol
作者: lun    時間: 2010-12-10 20:05

bt

作者: christy_tung306    時間: 2010-12-11 00:27     標題: 回復 38# 的帖子

我都好中意qri架!!!!!不過佢唱得好少><
作者: NicE1004    時間: 2010-12-11 01:53

作者: NicE1004    時間: 2010-12-11 01:53

作者: icy    時間: 2010-12-11 01:56     標題: 回復 44# 的帖子

cut左佢個段....好sad
作者: llleung    時間: 2010-12-11 01:59

引用:
原帖由 NicE1004 於 2010-12-11 01:53 發表

智研就係得咁少點會正呀. . .
一句當然不夠啦!我是話個live show 好正啊!智妍最迷人的地方是她的眼神!^^
作者: ---儀---    時間: 2010-12-11 02:07

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-11 01:59 發表

一句當然不夠啦!我是話個live show 好正啊!智妍最迷人的地方是她的眼神!^^
死lor!!!你真係...........
WG都唔夠佢地黎
MISO冇左個MI你已經咁
阿SO唔洗理:233
作者: 911hk    時間: 2010-12-11 02:12

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-12-11 02:07 發表

死lor!!!你真係...........
WG都唔夠佢地黎
MISO冇左個MI你已經咁
阿SO唔洗理:233
你唔話helen:46544 XD?
作者: ---儀---    時間: 2010-12-11 02:13

引用:
原帖由 911hk 於 2010-12-11 02:12 發表

你唔話helen:46544 XD?
HELEN同佢有D唔同嫁...
你冇我知得咁多啦XD
作者: 赤白水    時間: 2010-12-11 02:25

個帖現在有聲有色,nice ^^
作者: llleung    時間: 2010-12-11 03:01

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-12-11 02:13 發表

HELEN同佢有D唔同嫁...
你冇我知得咁多啦XD
當然有不同啦!哈哈!說來聽聽你知道什麼?
我不是不理WG,我對WG當然有感情啦!鐘意左咁長時間,Sohee無不記得啊!!><
睇Kpop都是由WG開始,之後聽多左其他Group,Bigbang,2pm我都鐘意架, T-ara真是好有實力的一隊啊!
同埋我一向喜歡D節奏快的歌,正正就是T-ara呢種,所以我覺得好聽啊!
作者: ---儀---    時間: 2010-12-11 03:52

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-11 03:01 發表

當然有不同啦!哈哈!說來聽聽你知道什麼?
我不是不理WG,我對WG當然有感情啦!鐘意左咁長時間,Sohee無不記得啊!!><
睇Kpop都是由WG開始,之後聽多左其他Group,Bigbang,2pm我都鐘意架, T-ara真是好有實力的一隊啊!
同埋我一向喜歡 ...
不過睇到wf愈來愈多冇哂鐘意LU
係LEE排佢地話黎HK就多番D
不過都冷卻不少
作者: llleung    時間: 2010-12-11 04:03

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-12-11 03:52 發表

不過睇到wf愈來愈多冇哂鐘意LU
係LEE排佢地話黎HK就多番D
不過都冷卻不少
無計啦!韓國樂譠的競爭太大,而且很難維持到長時間有人氣!
一定要起碼有一兩首hit 歌,先keep得住人氣!
Nobody keep 到2年,算是不錯了!
作者: lun    時間: 2010-12-11 23:05

은정 언니, 큐리 언니 생일 축하해용♥
사랑하고 진심 축하해요!!%^^
作者: lun    時間: 2010-12-12 12:29     標題: 101211 音樂中心 t-ara為何這樣+yayaya CUT[717MB][BT/115]

tp

ts

作者: ★deajaiixd    時間: 2010-12-12 14:59     標題: [101212]T-ara新歌《yayaya》被網友評價「歌詞太難懂!」

[flash]http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=17513367&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=1&color=&fullscreen=1&autoplay=0&loop=0" /><embed src="[/flash]

組合T-ara的新歌《yayaya》公開之後,卻因為過於難懂的歌詞而在網上掀起了一股「解說歌詞」的熱潮。

T-ara的新歌《yayaya》被網友評價為無法理解,甚至詞曲作者E-TRIBE只好親自出馬解釋歌詞,以幫助歌迷理解這首歌曲的含義。T-ara的新歌《yayaya》歌詞表達了陷入初戀的女孩的心情,利用特殊的Hook歌詞處理方法,用類似咒語貨暗號的語言來表達隱藏的感情並誘發聽眾的好奇心。如果將「yayaya」仔細解釋的話,意思大致是:「請看一下愛著你的我吧,你是我的唯一。」另外「Go it Go it Go it Go」的歌詞則是「我把我的心折起來發給你」的意思,讓網友覺得啼笑皆非。

E-TRIBE表示:「一直苦惱著怎麼能創造出特別的音樂來,最後選擇了像這樣咒語或者暗號般的歌詞來表現,希望大家不要誤會,只享受音樂就好。」T-ara將於今晚在KBS電視台《Music Bank》中帶來回歸舞台。【TVDAILY=金民政記者】

韓星網
作者: llleung    時間: 2010-12-12 15:33

引用:
原帖由 siulop 於 2010-12-11 23:05 發表
은정 언니, 큐리 언니 생일 축하해용♥
사랑하고 진심 축하해요!!%^^
說什麼呢???我 down左 TS, 其實 TS 同 TP 有乜不同?
作者: lun    時間: 2010-12-12 15:39

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-12 15:33 發表

說什麼呢???我 down左 TS, 其實 TS 同 TP 有乜不同?
eunjung & qri生日啊
作者: ---儀---    時間: 2010-12-12 18:56

其實佢首歌擺明sell 係民族feel!!!
不過用既歌詞就好少韓文
係咁yayayaya, go it go it go it  咁
易記就易記
但係表達程度一定下降
再加上大部分韓國人既英文水平都係唔係太好
係表達咁樣更加難明
作者: lun    時間: 2010-12-13 19:50     標題: 101212 人氣歌謠 t-ara yayaya CUT[398.3MB] [115]

作者: llleung    時間: 2010-12-13 19:55

yeah!!yeah!!!己經load緊啦!佢地好像主打yayaya,有時只唱一首歌,好以今次咁,是不是啊?
作者: lun    時間: 2010-12-13 20:04

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-13 19:55 發表
yeah!!yeah!!!己經load緊啦!佢地好像主打yayaya,有時只唱一首歌,好以今次咁,是不是啊?
主打 一般呢首落左就上另一首
作者: llleung    時間: 2010-12-13 20:52

睇左啦!就是呢場考敏反轉左個sign!!!不過佢當時應該不知!因為大快了!haha!!!
作者: lun    時間: 2010-12-21 17:03     標題: 101215 melon music award T-ARA獲獎感言+演唱[115]

轉自TCN

作者: lun    時間: 2010-12-21 17:04     標題: 101216 mcd為什麼這樣+ YAYAYA [602MB/BT][TP/1.08 G/115]

bt

作者: lun    時間: 2010-12-21 17:05     標題: 101217 KBS.T-ara&Secret-為你而瘋+Magic+Madonna+yayaya[775MB/TP][115]

轉自tcn

作者: lun    時間: 2010-12-21 17:06     標題: 101218 MBC 音樂中心T-ARA - 為什麼這樣[378M/Ts][115]

作者: lun    時間: 2010-12-21 17:07     標題: 101219 SBS Yayaya [441MB/TS][115]

作者: icy    時間: 2010-12-21 17:26

其實佢地係米打緊2首歌=.=......
點解依家2首都唱=3=
作者: ---儀---    時間: 2010-12-22 04:11

引用:
原帖由 icy 於 2010-12-21 17:26 發表
其實佢地係米打緊2首歌=.=......
點解依家2首都唱=3=
係LOR!!
好奇怪!!!-口-"
作者: lun    時間: 2010-12-22 08:39

for MCD they sang 2 songs becoz they won with why are u being like this = =
for the others, they just sing YAYAYA
作者: llleung    時間: 2010-12-22 15:31     標題: 回復 64# 的帖子

2首我都愛死了!:765556

101215 melon music award T-ARA獲獎感言+演唱[115]<<<

<<喂喂!請問#64 呢個 7 mins 個2首是不是欠了一個解壓file part2, 因為我解不到!你解到了嗎?
作者: llleung    時間: 2010-12-23 03:05     標題: self made Tara X'mas postcard

Merry X'mas!!!!!^^

Uploaded with ImageShack.us

作者: NicE1004    時間: 2010-12-25 00:20

作者: ---儀---    時間: 2010-12-25 04:36     標題: KBS.MusicBank.E584.101224.1080p.cut.T-ARA-ZENA(416MB).ts.torrent

都係見有先update= ="
我都唔鬼down佢地黎睇!

from plus28

KBS.MusicBank.E584.101224.1080p.cut.T-ARA-ZENA(416MB).ts.torrent

作者: llleung    時間: 2010-12-25 06:05

阿儀好偉大啊!I love you!!!我六點都 不訓就是等你呢個post!!!yeah!!!merry christmas!!!
作者: ---儀---    時間: 2010-12-25 06:08

引用:
原帖由 llleung 於 2010-12-25 06:05 發表
阿儀好偉大啊!I love you!!!我六點都 不訓就是等你呢個post!!!yeah!!!merry christmas!!!
哈..
我就係唔覺得攰
順手搵埋JYP NATION D片出黎 = ="
作者: llleung    時間: 2010-12-25 06:17

OH!!我估我應該差不多要睡了,你也早點休息la...^^
作者: lun    時間: 2010-12-27 17:09     標題: 101225 MBC 為你瘋狂+ 為什麼這樣[421M/TS][115]

作者: lun    時間: 2010-12-27 17:10     標題: 101226.SBS yayaya.[403 MB/TS][115]

作者: llleung    時間: 2010-12-28 03:09

我真是場場都有睇架!好感動!
作者: icy    時間: 2011-1-7 01:31

作者: icy    時間: 2011-1-7 01:32

Seokyeong University廣告

作者: ---儀---    時間: 2011-1-7 01:59

最近helen唔update嫁=_="
作者: icy    時間: 2011-1-7 02:35     標題: 回復 84# 的帖子

佢懶xd佢都就去韓國啦xd
應該去完先理xd?
作者: ---儀---    時間: 2011-1-7 02:49

引用:
原帖由 icy 於 2011-1-7 02:35 發表
佢懶xd佢都就去韓國啦xd
應該去完先理xd?
死人頭..佢幾時去=口=
作者: llleung    時間: 2011-1-7 03:38

咁多靚相的!yes yes!!!!I love!!! 大家留意下QRI 個髮型,以前小美都是這樣的!:765556
作者: ---儀---    時間: 2011-1-8 02:11

引用:
原帖由 llleung 於 2011-1-7 03:38 發表
咁多靚相的!yes yes!!!!I love!!! 大家留意下QRI 個髮型,以前小美都是這樣的!:765556
其實你係到尋小美=_="""
都唔似鐘意TARA咁
鐘意TARA自然會覺得佢獨一無二
點會拉到其他星呀=_="
作者: ---儀---    時間: 2011-1-8 02:12

見有順手啦

FROM PLUS28

KBS.MusicBank.E586.110107.1080p.cut.TARA-ZENA(408MB).ts.torrent
本帖隱藏的內容需要積分高於 600 才可瀏覽

作者: llleung    時間: 2011-1-8 04:06

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-1-8 02:11 發表
其實你係到尋小美=_="""
都唔似鐘意TARA咁
鐘意TARA自然會覺得佢獨一無二
點會拉到其他星呀=_="
是的,我知錯了!
作者: ---儀---    時間: 2011-1-8 04:36

引用:
原帖由 llleung 於 2011-1-8 04:06 發表

是的,我知錯了!
我唔係指錯處...
只不過我覺得wg/tara真係獨一無二
係到尋影子唔多好姐..
作者: llleung    時間: 2011-1-8 14:10

我沒有尋影子的意思,誤會了!:23423
作者: icy    時間: 2011-1-9 04:30

2隊都好獨特,所以2隊都岩xd
作者: icy    時間: 2011-1-11 21:12

[youtube]y-AxM3RlCg8[/youtube]
全集CUT
[youtube]ujn0Pr1LoRg[/youtube]
作者: ---儀---    時間: 2011-1-11 22:55

引用:
原帖由 icy 於 2011-1-9 04:30 發表
2隊都好獨特,所以2隊都岩xd
咁都俾你兜到:463
作者: ★deajaiixd    時間: 2011-1-16 15:48     標題: [110116]T-ara’s Eunjung took three shots of painkillers a day for three days

T-ara’s Eunjung, who was previously reported to have injured her ankle, just revealed that she had to take three shots of painkillers a day in order to fulfill her schedules on music programs.

Although her doctor restricted her from participating in any activities for four weeks, Eunjung insisted on joining her members for the group’s goodbye stages this week, and forced herself to rely on three shots of painkillers a day for the January 14th, 15th, and 16th music performances.

She commented, “The production directors were understanding of my injury and told me that it was okay if I didn’t participate, but I’m already so apologetic towards my members and fans for not being with them these past weeks.  At least for our goodbye performances, I wanted to stand on stage with everyone.  The producers of ‘Dream High‘ have also readjusted my schedule in order to allow me to perform with the girls.  I’m so thankful for their understanding.”

T-ara will be wrapping up their second album promotions this week.

Source + Photos: Everyday Economy via Daum
作者: hong0923    時間: 2011-1-16 17:45

恩靜好返啦:6554
音樂節目見到佢
冇左佢
T-ARA表演好似冇咁完美
作者: ---儀---    時間: 2011-1-16 23:36

引用:
原帖由 hong0923 於 2011-1-16 17:45 發表
恩靜好返啦:6554
音樂節目見到佢
冇左佢
T-ARA表演好似冇咁完美
哈..智妍代佢唱個part都唱唔到d高音位=_="
作者: whatthefun1993    時間: 2011-1-17 00:03

oh,成堆雞腸,睇得好辛苦
作者: icy    時間: 2011-1-17 03:00

孝敏出發到芭堤雅拍攝
禁盜鏈!轉載請注明t-arahk.com並重新上傳
去拍SBS新年特輯~

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0