標題: [小道消息] [110513] WG將有3D MV?!! [打印本頁]

作者: ---儀---    時間: 2011-5-13 23:48     標題: [110513] WG將有3D MV?!!

转: WGTW

韩网来源:http://www.etnews.co.kr/201105118737
英翻摘要 by kimyubin88.com: http://kanvaso.com/show/8vWq
cr: qoxie@twit er

摘要,只翻到有关WG的部份

众多公司将合作产生次世代媒体内容,
三星电子也将与 remedialab 合作制作 3D Music Video (Wonder Girls, 2PM ) 等等...
==================================================================================
一切都由JYPE作準
作者: NicE1004    時間: 2011-5-13 23:56

作者: 嵐之音    時間: 2011-5-14 00:23

samsung 真係韓國一哥啦
作者: 波肥    時間: 2011-5-14 00:44

嘩....咁係電腦睇咪睇唔到囉~,~
作者: TongloveWG    時間: 2011-5-14 10:34

整3d眼鏡囉~~
不過要點整係一個問題==
作者: chow05    時間: 2011-5-14 11:28

咁無3D電視既咪無得睇3D版?
例如我咁. . .
作者: kawaitina    時間: 2011-5-14 12:16

唔知點先可以睇,
要時間想一下~~
作者: kennysng    時間: 2011-5-14 12:25

應該會出2D掛= =
作者: PEACH    時間: 2011-5-14 14:20

的確在SOOMPI看到了
但是沒人願意翻譯 囧
比較期待在影音店看到 ;)
作者: mlody521    時間: 2011-5-14 16:29

不過要考慮點整3d眼鏡先.-.-
如果真係既話就冇得到:345
作者: ywlr    時間: 2011-5-14 17:48

真係?
咁都幾得意wo~
作者: javis1213    時間: 2011-5-14 19:32

甘我咪...
要換mon?
定係又要... 紅藍鏡??
作者: ALLALL    時間: 2011-5-14 23:39

咁激=.="
睇黎要包間戲院黎睇首映啦
作者: AnastasiaLaw    時間: 2011-5-15 00:18

睇黎屋企要換電視係大吹勢~~
3D MV我黎la!!!
作者: qoxie    時間: 2011-5-15 01:21     標題: 回復 9# 的帖子

其实WG部分已完全翻译
那是商业新闻,韩国文化部概述了6大科技公司投资创造next generation content:
1. Samsung = 韩流3D内容 (有提起WG, 2PM)
2. LG Electronics = Smart TV, 移动程序
3. SK Telecom = 网页内容
4. CJ E&M = 3D全息图, 卡拉OK(?)
5. Daekyo = N-screen内容
6. SK Communications = 网页和移动程序
作者: PEACH    時間: 2011-5-15 01:54     標題: 回復 15# 的帖子

沒事..
其實我的意思是..
當時我是在工作組發了個韓文的新聞但沒人打算拿來做新聞模板/翻譯而已..

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0