標題: [其他] [091206]大家有冇發現饅頭...(跳NoBody) [打印本頁]

作者: 911hk    時間: 2009-12-6 16:58     標題: [091206]大家有冇發現饅頭...(跳NoBody)

唔知會唔會有人曾經討論/貼過,
但下列的圖全部都係我自己岩岩CUT出來的,

首先睇正確版,

然後...

佢無做到  /  \
      \O/
                                |
       /\    呢個動作!!

再睇多次正確版 :

仲有第2次...

不過跳少左呢點我認為很可愛~!!

(已經是不管SoHee做什麼都會感到高興,
無論如何怎樣也會覺得她很可愛的地步了...)
作者: Calvin0522    時間: 2009-12-6 20:34

我有發現架其實! XD
不過都OK丫! 小左都無咩野:)
作者: ---儀---    時間: 2009-12-6 20:41

其實都只係轉位問題姐
轉位又要睇下D MIC STAND係邊
唔好撞到
跳唔到個個位都唔出奇既~~
作者: alantsai    時間: 2009-12-6 21:07

ok的拉~  SoHee真可愛0.0
作者: WG096233    時間: 2009-12-6 21:49

這!?
是真的嗎@@?
作者: Keweiwei    時間: 2009-12-6 23:17

跳的太認真,移位了吧:yy13!!
作者: 中文王    時間: 2009-12-7 00:11

你要小心d睇喎,
因為第2段佢係冇跟其他人,
第1段先係跳到一樣,
我唔知你搵既圖係唔係全部第2段。

仲有唔好問我點解兩段會唔同,
因為我都唔知。
作者: 911hk    時間: 2009-12-7 01:08

引用:
原帖由 中文王 於 2009-12-7 00:11 發表
你要小心d睇喎,
因為第2段佢係冇跟其他人,
第1段先係跳到一樣,
我唔知你搵既圖係唔係全部第2段。

仲有唔好問我點解兩段會唔同,
因為我都唔知。 ...
我已睇左好多不同版本,:yy47!!
我覺得其實真係應該2次都係要跳埋(2段),
但係呢套衫的版本,2段都無做到果個動作,

而我講"第2次"(黑色禮服版),
第一段果時係影左其他人,睇唔到到底有冇跳,:yy09!!

得第二段係睇到...

仲有想補充,會不會MV版本的舞會比較正確呢?
始終我認為mv版本會是最正宗的,
如果以mv的版本做標準,
就真係2段都要做動作(~可以順便去看mv版,當重溫/証實一下),:yy51!!

不過我認同要走位呢樣野講得岩,
去到場上就要自己執生,
而且老實講這跟本對首歌/隻舞係無乜影響,
我純粹只係留意到想講一下...:yy27!!

因為我發現多數起第2段時都係無跳,
呢樣野事關第2段唱"沒有你怎能得到幸福"果句,
因為動作同第一次係不同,
佢係單手食指正面指向我(們)/觀眾/歌迷/鏡頭,
因而會使動作方面有出入都係好正常,

最後...因為我最喜歡SoHee才會特別留意她,%@%%@
然後才會給我發現了這些較細微的地方,
這是因為對她的愛而發生的事!!>$%@#%@

作者: se7en2se7en    時間: 2009-12-7 02:47

我諗佢係刻意唔跳,
印象中應該有好多場都唔跳, 照計跳錯係唔會有咁多次,
啱啱係MTV超級盛典直頭兩段都唔做
作者: 911hk    時間: 2009-12-7 06:16

引用:
原帖由 se7en2se7en 於 2009-12-7 02:47 發表
我諗佢係刻意唔跳,
印象中應該有好多場都唔跳, 照計跳錯係唔會有咁多次,
啱啱係MTV超級盛典直頭兩段都唔做
:yy29!! 我諗真正的可能性...
就係其實佢可以選擇跳或者唔跳...
鐘意可以跳,唔鐘意可以唔跳...
都係果2句 : 跳唔跳無影響(純粹發現)>$%@#%@  , 去到場上走位執生....

(如果認真咁睇好多不同的版本,睇多幾次,睇多d唔同版本...
會發現其實唔係每一次走位都係一模一樣...:yy09!!
有時走左,有時走右...因為要配合其他人,走位方面自然會有出入...)

最後想補充的是,
黑色禮服版第2段(第1段無得睇)....
佢唱 "沒有你怎能得到幸福" 果句,
之後走位佢無望後面行,
因為佢仲係面對著我(們)/觀眾/歌迷/鏡頭, (呢下好專業:yy24!! )
所以走到過左少少,(睇返上面果張)
由於佢要走返過來少少,
正因如此,佢想跳都無機會跳(因為已經過左果幾秒),:yy54!!
根本唔關佢事,>$%@#%@

所有野都係純粹留意到,別無他意....:yy01!!

(別問我為什麼6點幾還不睡了...)

作者: ALLALL    時間: 2009-12-7 16:48

跳舞講變通o既,唔洗太認真-.-
作者: aa4552004    時間: 2009-12-27 22:03

真系眼利~咁都留意到:yy51!!

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0