標題: [091221]SJ成員奎賢博客上撰文罵韓庚“忘恩負義” [打印本頁]

作者: ---儀---    時間: 2009-12-21 21:32     標題: [091221]SJ成員奎賢博客上撰文罵韓庚“忘恩負義”

其實翻譯有d問題...
Even a beast don't bite the hand that feeds one...I can not understand...(
lee個句應該係   即使是野獸也不會咬自己一口來餵人,我不明白

新聞翻譯得太誇張啦!%!@>>%
根本就冇"忘恩負義"lee d字眼

事件可到此帖:http://www.wondergirlshk.com/dis ... &extra=page%3D1
============================================================

2009-12-21 20:21:23 來源: 網易娛樂專稿

SJ成員奎賢博客上撰文截圖。

網易娛樂12月21日報導(文/四月)SJ韓庚退隊一事曝光後,與其所在同一團隊的奎賢也在個人博客上發表了自己的看法:Even a beast don't bite the hand that feeds one...I can not understand...(即使是猛獸也不會忘恩負義……我很不明白……)。

這樣看來,奎賢就韓庚要求解約一事,透露了自見的意見與心境。一方面,SM公司也發表正式聲明,表示希望與韓庚對話以尋求解決辦法。

(本文來源:網易娛樂專稿 )
作者: ltw0412    時間: 2009-12-21 21:38

我相信kyuhyun唔係咁意思既.
大家都唔明點解會發生咁既野.
庚寶既路應該由佢自己控制.
作者: loklokyi    時間: 2009-12-21 23:10

圭賢很疼他的韓庚哥...他應該不是這個意思
庚要度解約真的太突然...=.="
作者: hinchi20    時間: 2009-12-22 00:03

"即使野獸都唔會反咬餵自己ge人..."
我相信韓庚走係有原因ge...
而我覺得奎賢只係唔明白或者唔清楚個原因....
作者: wc6f20    時間: 2009-12-22 23:05

係咪SM迫得韓庚太緊炸?
作者: kanny    時間: 2009-12-28 18:11

其實圭賢會唔會係想講話
"即使野獸都唔會反咬餵自己ge人..."
更何況韓庚!
韓庚都係比sm迫到無路可退先會咁做~

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0