標題: [100114] 泫雅change mv被KBS定為19禁限制觀看 [打印本頁]

作者: 司空星兒    時間: 2010-1-14 23:39     標題: [100114] 泫雅change mv被KBS定為19禁限制觀看

4Minute泫雅solo單曲change的mv被KBS評為“19禁”。
1月13日,泫雅的mv被KBS定為19歲以下禁止觀看。SBS和MBC也把該mv列為15岁歲以上才可觀看。
14日,一名工作人員說,“MV中包含一些性暗示。我們會有所禁止。但我們正在計劃對MV進行編輯,以應對KBS對MV的播出要求。”
最近,change的“骨盆舞”在歌迷和網友中引起話題,BEAST的俊亨也有所参與。

來源:Newsen
翻譯:蜡筆(K-POP)
轉载時請以超鏈接形式標明文章原始出處和作者信息及
http://labikpop.blogbus.com/logs/56322346.html
作者: ---儀---    時間: 2010-1-14 23:56

出埋live先話唔俾..
唉..我只係覺得係一個舞蹈姐
最多咪加PG指引
韓國真係幾嚴,,:yy47!!
作者: 911hk    時間: 2010-1-15 00:11

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-1-14 23:56 發表
出埋live先話唔俾..
唉..我只係覺得係一個舞蹈姐
最多咪加PG指引
韓國真係幾嚴,,:yy47!!
連舞都要限年齡...:yy38!!

如果係咁,會見少左好多一些 "小朋友大跳火辣熱舞" 之類的片段啦,
因為根本無得睇,想學跳都唔得....
好n年前睇過一段跳有個小女孩跳"成人禮",
又有其他好多...
作者: ---儀---    時間: 2010-1-15 00:24

引用:
原帖由 911hk 於 2010-1-15 00:11 發表

連舞都要限年齡...:yy38!!

如果係咁,會見少左好多一些 "小朋友大跳火辣熱舞" 之類的片段啦,
因為根本無得睇,想學跳都唔得....
好n年前睇過一段跳有個小女孩跳"成人禮",
又有其他好多... ...
不過好多歌都因為佢限一限..
又有新聞出..更加多人留意...
變左首歌又更加紅..:yy24!!
作者: christy_tung306    時間: 2010-1-15 00:34

點解咁架...
隻舞冇咩野呀!!!!
好有型wor%@%%@
作者: icy    時間: 2010-1-15 17:22

依家連dara首kiss都有禁囉:yy47!!
韓國真係嚴到:yy47!!
作者: connie    時間: 2010-1-15 17:33

我看完真的覺得還好~沒有必要到19禁

而且很棒!!mv很好看!
作者: ALLALL    時間: 2010-1-15 18:15

真可惜,小雅跳得咁好-3-
作者: lun    時間: 2010-1-15 18:44

佢地真係...太唔OPEN啦!!
作者: janet0821    時間: 2010-1-15 21:32

我想問呢MV中包含咗咩性暗示呀?
作者: SHEKSHEK118    時間: 2010-1-16 13:28

但我都覺得有d過位~~= =
作者: Eling    時間: 2010-1-17 13:29

出2個吾同既mv lor
作者: kingzzz    時間: 2010-1-19 23:49

dara 首kiss 咀左下都19禁-.-:yy47!!
作者: wonder_van    時間: 2010-1-23 15:04

我覺得呢首歌&舞都好正wo
小雅佢自己都好細個o者
作者: KRman    時間: 2010-1-25 10:43

即刻去睇下先,我都想知
作者: zero_ng    時間: 2010-1-25 22:58

佢現在真係同 wonder girls 個時真係好唔同 。

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0