標題: [其他] [100122]JYPE官方公告小美離隊[#2中譯;#6新成員照片及表演視頻] [打印本頁]

作者: lun    時間: 2010-1-23 12:13     標題: [100122]JYPE官方公告小美離隊[#2中譯;#6新成員照片及表演視頻]

JYP Entertainment has announced that Mimi from the Wonder Girls has decided
to postpone her musical career to pursue an academic career.

Mimi, the rest of the Wonder Girls members, her family, and JYP Entertainment
have collectively decided to postpone her musical career for the time being.

JYP Entertainment said, “Mimi had a truly memorable, once in a lifetime
experience while living in the U.S. and touring over 50 cities. We support her
decision to pursue an academic career at this time. We will also support Mimi if
she chooses to return to singing after her academics are complete. In the
meantime, she plans to frequent JYP facilities and continue her dance and vocal
classes.”

Mimi will remain with the Wonder Girls in the U.S., continuing with any scheduled
performances and activities until the end of February. As of March, she will return
to Korea and prepare to focus on her studies. JYP has named 17 year old Lim as
the newest member to the quintet. Lim has gone through extensive training at the
JYP Academy for three years and is fluent in four languages: English, Korean,
Mandarin and Cantonese.
作者: ★丁`    時間: 2010-1-23 12:38

[中翻:★丁`]
[轉載請注明www.wondergirlshk.com]

JYP娛樂公司宣布,Wonder Girls的Mimi決定
推遲自己的音樂事業,而從事學術研究的生涯。

Mimi,其餘的Wonder girls的成員,她的家人和JYP娛樂
有集體決定暫時推遲自己的音樂事業。

JYP娛樂說:“Mimi真正令人難忘的經驗,一生中只有一次
機會,而居住在美國和巡迴50多個城市。我們支持她
決定從事學術研究的職業生涯在這個時候。我們還會支持Mimi如果
她完成學術研究後回到唱歌的事業。在
同時,她計劃頻繁使用JYP的設施,繼續她的舞蹈,聲樂
班。“

Mimi將繼續與Wonder girl在美國,繼續與任何計劃
表演及活動,直到二月底。截至今年3月,她將返回
韓國和準備把重點放在學業。JYP已任命17歲的Lim成為Wonder girls
最新的成員,五重奏。他在JYP學院經歷了三年廣泛的培訓,
,精通4種語言:英語,韓語,普通話和廣東話。
作者: kanny    時間: 2010-1-23 12:38

我睇完想喊!!
宣美仲咩要走!!
讀書40幾都讀到!!
唔通你唔記得你係WISHING ON A STAR MV講過D咩??
我唔想你走~~
:yy01!! :yy01!! :yy01!!
作者: michelle0916    時間: 2010-1-23 12:47

我簡直就想死... T-T
先係我好中意既2pm隊長離隊...
點解sunmi你又要離開啊??....
真係好心痛囖...雖然係為咗學業...
話嗮...我都從tell me時期就做佢地fans...
做到今時今日....兩年幾啦...
真係...我已經唔知應該講d咩....
雖然佢要離開WG既事實我地改變唔到...
但係真係 好想比sunmi知道...wonderful真係好中意你噶!! ><
加油..你永遠都係WG既一分子><.....WG今時今日既成就 都有你既功勞!
:yy54!!
真係好唔舍得你...唔想放你走...
我愛你 宣美<3 .... fighting<3
*我已經喊緊.... T-T
作者: ---儀---    時間: 2010-1-23 12:55

我睇完個報導下左一下...
諗到冇諗過...:yy01!! :yy01!! :yy01!!
點解可以輕易就話走嫁:yy38!!
wonder girls我以為係一隊可以短時間內都唔會有成員分開
搵人代替小美..

小美呀:yy01!! :yy01!! :yy01!! :yy01!!
作者: 司空星兒    時間: 2010-1-23 13:13

lim pic

相差太遠 不願致評
引用:
---儀---EDIT

內地女子組合SISTERS(內有LIM)跳慢版NOBODY
[flash]http://player.youku.com/player.php/sid/XOTMzMDUyODQ=/v.swf[/flash]

只貼出NOBODY版本.還有其他不同視頻

作者: lun    時間: 2010-1-23 13:16

點解呀..點解要咁做呀:yy01!!
作者: kanny    時間: 2010-1-23 13:20

引用:
原帖由 司空星兒 於 2010-1-23 13:13 發表
lim pic

http://cfile207.uf.daum.net/image/132B62174B41059E15DBBC
http://cfile230.uf.daum.net/image/142B62174B41059E ...
完全唔啱key...好x
如果宣美退出,我寧愿WONDERGIRLS係4人组合!!
作者: ---儀---    時間: 2010-1-23 13:20

&gt;&gt;&lt;@$ &gt;&gt;&lt;@$ &gt;&gt;&lt;@$ &gt;&gt;&lt;@$

wg隻英文專輯遲遲唔出都因為係咁
另外.仲有一隻之後有youtube片流出既美國作家作俾wonder girls既歌到而家都未出@&gt;$&gt;!@: @&gt;$&gt;!@: @&gt;$&gt;!@:
作者: karena    時間: 2010-1-23 13:27

為什麼要走啊T T"
很可惜呀:yy54!! :yy54!!
作者: 司空星兒    時間: 2010-1-23 13:28

wonder girls world爆左server
作者:   Fade.    時間: 2010-1-23 13:40

好吾開心 同埋個lin 一d都比吾上mimi
作者: 司空星兒    時間: 2010-1-23 13:40

JYP "宣美, 很難重回 WG "

五人女子組合WG成員宣美為了學業而暫時中斷活動的消息傳出後,事實上展望說要回歸WG很困難。
23日WG所謂社JYPE一名相關者指 "宣美入大學後,根據她本人的意願,會有再次展開演藝活動的志願。但回歸WG 多數都很困難。" 小心地指出了立場。

YPE發表聲明,Wonder Girls成員宣美將暫停音樂活動,重返學業。

宣美,將休息的Wonder Girls 成員,宣美的家庭和JYPE共同討論决定宣美將暫時停止藝人活動。

JYPE稱 “宣美在美國的生活和50個城市的巡演是她非常難忘的事,甚至可以說一生只有一次的經驗。這次我們支持她繼續她的學業,如果她學成後想回來繼續歌手之路,我們也一樣會支持她。在此期間,宣美也計劃將會常去JYPE練習,繼續她的舞蹈和歌唱課程。”

宣美到2月底為止還會以 Wonder Girls成員的身份在美國繼續表演和活動,3月將回韓國而且專心於學業。17歲的禹惠林將填補宣美的空位。禹惠林在JYPE接受了3年的多樣的訓練,能流利使用英語,韓語,普通話和廣東話 。

fr.wgcn
作者: aprilcat    時間: 2010-1-23 13:47

我寧願4人組合, 等sunmi返黎!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:yy09!!
作者: wonder_van    時間: 2010-1-23 13:57

同上!!
唉 就算補返個人 感覺都好唔完整了
作者: yingsee_leong    時間: 2010-1-23 14:03

哪个女生好像在越跳越美丽的节目出来咯...
讲真的WG人气应该会低,因为韩国人也不会支持....
作者: se7en2se7en    時間: 2010-1-23 14:04

不如搵一個未露過面既JYP練習生, 我唔係咁鍾意JYP中國既練習生,
雖然佢地跳舞真係唔錯, 但係唔知點解D Syle好似唔係好啱我
不過決定左換人, 小美真係唔會返黎LA:yy54!!
作者: YUFI    時間: 2010-1-23 14:20

GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
小美係咪因為太辛苦AR??
點解要加人???
9唔搭8 !!!
4個咪算LO!
作者: bonnie_102    時間: 2010-1-23 14:21

宣美唱歌很好,真不想她離開wg~><
希望她將來會回wg~><
宣美退出,我也寧願WG是4人组合~~~
作者: kevinw915    時間: 2010-1-23 14:38

我個腦依家仲勁亂...........究竟發生乜事....
作者: Pat    時間: 2010-1-23 14:58

點解''點解要走;;點解要加人>$%@#%@
作者: janpeople123    時間: 2010-1-23 15:08

點解要咁對我地......唔好走呀!!!!!!!!
不過...你要努力讀書!!!!!!!
我一定等你左出道
作者: cii_1221    時間: 2010-1-23 15:35

由Tell me時期鐘意WG..
一開始留意小美同昭熙..
一直以為WG無噤快散..
直到而家都唔係好相信小美要離隊ge事實!!

小美保重呀!!!!!!
作者: y-m    時間: 2010-1-23 15:41

宣美係咪暫時退出架炸T_T?
但係... 佢一走會唔會唔番黎架...
仲未等到你地comeback架!
但係點都好 點解li個女仔可以加入
無論個樣定係style都唔夾wor..
jyp搞咩呀..
作者: chasty    時間: 2010-1-23 15:54

沒有人可以代替WonderGirls的任何一個人!
WonderGirls好不容易才走下到現在這個位置,
為什麼要走??
看着JYP的人一個一個的走..JYP卻什麼都沒有做.
先是小馬.然後宰范.現在是宣美...
JYP在搞什麼?!!
作者: se7en2se7en    時間: 2010-1-23 16:06

引用:
原帖由 chasty 於 2010-1-23 15:54 發表
沒有人可以代替WonderGirls的任何一個人!
WonderGirls好不容易才走下到現在這個位置,
為什麼要走??
看着JYP的人一個一個的走..JYP卻什麼都沒有做.
先是小馬.然後宰范.現在是宣美...
JYP在搞什麼?!! ...
你可以話佢好開明, 唔似SM要用份約綁死d歌手,想離隊就要賠錢
但係問題係佢太容易放手, 歌手想點就比佢點, 唔會特別去挽留佢

[youtube]OtDQZeGrSAU[/youtube]
我係度諗緊WG而家D歌需唔需要跳舞好勁既成員
不過樂觀D諗自從泫雅走左之後, 就冇左一個SELL舞蹈實力既人, 而家搵番一個返黎都算係一件好事
作者: 逆向心弦    時間: 2010-1-23 16:09

不認同這種做法....
還寧願是4人組合....
(宣美離開...好難過.....)
作者: alantsai    時間: 2010-1-23 16:11

宣美要離開,讓我在太驚訝哩... T.T  
但是身為WG的粉絲,所以我支持她們的決定,
希望宣美能夠早點歸隊... 唯一想不透的是,為啥JYP還要在找新人頂替....
為什麼不就wonder girls四人組合~ 等宣美回來就好= =??
作者: 念念念    時間: 2010-1-23 16:29

宣美如果不選擇學業 再WG一定會更大紅大紫不會後悔
可是選擇學業....................
好吧是宣美的選擇

可是我看了真的也好難過
少了一個 真的差很多

多了一個 不認識的 LIM
WG的風格應該又會大改變吧

好討厭的感覺
宣美快回來...........................
作者: ccl_ling    時間: 2010-1-23 16:31

冇左宣美 /﹏﹏\
Wonder Girls 再唔係Wonder Girls啦
佢地最輝煌既成都係有宣美一齊努力咖!!!!~我最欣賞佢地5個既默契同舞台!!

依家姐點啊???!
我地呢d fans等左佢地comeback等左成年啦/﹏\
眼白白睇住韓國勁多female group 愈來愈勁又fd,,

眼看住佢地起美國有d成績,,差唔多可以comeback既時候..又...................
我覺得佢地5個最合適WG!!!~ jyp唔係講過咩? 佢地5個已經好到變為一體!!
唉.....................................................
作者: lun    時間: 2010-1-23 16:55

引用:
原帖由 se7en2se7en 於 2010-1-23 16:06 發表

你可以話佢好開明, 唔似SM要用份約綁死d歌手,想離隊就要賠錢
但係問題係佢太容易放手, 歌手想點就比佢點, 唔會特別去挽留佢

OtDQZeGrSAU
我係度諗緊WG而家D歌需唔需要跳舞好勁既成員
不過樂觀D諗自從泫雅走左之 ...
的確..佢跳舞跳得幾好..
不過個樣就:yy47!!
作者: waikam_sammy    時間: 2010-1-23 17:03

本來2010係一個新開始..有新專輯
點知又搞單咁既野出尼..
點解要咁....:yy54!!
作者: PHO    時間: 2010-1-23 17:09

o 個消息真係幾突然.....完全估唔到...
小美啊...
做fans既冇得話可以點 希望小美有機會返黎....
但呢家有左個新人加入...可以點返....

新人加入填補返個位...唔好講樣
我相信佢跟wg出道個時個樣都會靚左...化妝既野..
有跳舞元素可以令wg多元化d

不過真係好可惜...點解唔可以一直5個人一齊既wonder girls
作者: SHEKSHEK118    時間: 2010-1-23 17:12

沒辦法接受這事實!
為什麼JYPE 再次令FAN 不開心!??!
小馬, 宰范, 連 JYP 第一次親手打造的 WG - 宣美 也走了.
宰范離開2PM , 到現在還未能完全接受!
喜歡WG快3年了 , 宣美不是很喜歡做歌手嗎!?
為什麼不延續?
以為泫雅換了YUBIN 就不會再有此事, 卻現在....
再換 , 也不再是WG了, 3年的時間 話換就換 , 叫大家怎去接受及面對?!
Or SUNMI 離開以後 ,wg再也wg了,  可能我..........

圖片附件: Live_wg (1).jpg (2010-1-23 17:14, 76.2 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: kawaitina    時間: 2010-1-23 17:26

下,,
我唔相信呀!~~
小美要走.....
太傷心啦...

重要比一個唔知咩人+入?!!
我更傷心....

韓國果d fans 有冇d咩行動呀??
作者: acete    時間: 2010-1-23 17:42

這事實令我好忐忑不安,好擔心再有隊員走。
作者: chris199158    時間: 2010-1-23 17:46

唉聽到成件事 仲要聽到條9唔搭8既人入黎 聽到心都灰曬  我想講佢地4人仲好過加個呢人
作者: wc6f20    時間: 2010-1-23 17:55

如果小美真係走,真係加左呢個所謂既中國成員入來,
我唸,我鍾意WG既日子就會由IRONY開始,到NOBODY ENG VER為止。
小美既四次元可愛係與生俱來的,唔係話擺個V就可以取代,
我永遠記得小美係WHISHING ON A STAR度講過既野,
果時我真係同佢一齊喊到出唔到聲,
因為成為一夥STAR曾經亦係我既夢想。
作者: q6128she    時間: 2010-1-23 17:55

怎麼可以這樣...
好失望:yy38!!
作者: 赤白水    時間: 2010-1-23 18:15

尊重小美's決定,好好讀書...等妳歸隊(明知機會微)T.T
作者: fong_luz    時間: 2010-1-23 18:24

嘩!!
嚇死我牙,,冇泥1日姐,,
就無啦啦彈個咁既消息..
點解牙,,sunmi係米太辛苦啦?
點解牙?好難先至有個咁既成績,,
點解要走牙?
冇左你wg真係一d都吾完整..!!
吾想e個人成果wg既一分子牙!!
所有都係wg 5個打出泥既天下,,
點解佢會有份wo
勁想喊囉
$&o&*(^&()()_*%*()_)
作者: kayan96120    時間: 2010-1-23 18:25

.................(無言....)
小美走左咁Sohee點呀!??
                  女王點呀??
                  小隊點呀??
               Yubin點呀??
          wonderful點呀??
之前已經走左一個,而家又走多個.
好難得見到好似小美依d咁得意又唔做作既女仔....
冇左小美都已經唔係以前既 Wonder Girls啦.......:yy54!!
咁以後唱 Tell me,So Hot,Nobody,.....咁點!??
一定唔係以前果種feel囉....
雖然我做wonderful得幾個月....但係
冇人可以取代到宣美!!>

-睇左Lim d 相.....第一個反應就覺得佢同WG原全唔岩key
同埋覺得反感.....
      覺得佢會蝦Sohee :P
唔知點解超想喊囉.....
2010年第一次喊係因為小美.......
第一次留言打到咁多野出黎.......
全部都為左宣美....

我唔要LIM !!!! 我要小美牙!!!!!!!!$%@#%@" src="./images/smilies/default/yy23.gif" border=0 smilieid="54">
JYP夠竟喺到搞緊d乜!???????????
而家Wonder Girls 咁紅....
小美走左,就話要加唔知喺邊彈出黎既人

WG變四個可能都話好d,但又話要加個人......
JYP,你夠竟喺到搞乜!???

作者: gapchiu    時間: 2010-1-23 18:48

唔要宣美離開WG~:yy54!!
唔要新人加入>$%@#%@
寧願4 人好過了~
作者: yoko    時間: 2010-1-23 19:01

好大打擊啊:yy01!!

究竟小美會唔會讀完書返返黎WG架?:yy54!!
作者: willy    時間: 2010-1-23 19:48

不要~  宣美>$%@#%@ >$%@#%@
你走了 wonder girls就不完美了
不過 竟然是宣美的決定 身為粉絲
給予尊重  誠摯祝福 宣美
學成 在回到wonder girls 我们都會歡迎妳的
永遠的wonder girls宣美~~~~~~:yy01!! :yy01!! :yy01!!

p.s 實在不能適應新團員= =
作者: loklokyi    時間: 2010-1-23 20:05

不能接受....為什麼突然這樣
作者: yumin    時間: 2010-1-23 20:10

可以不要嗎???
為什麼會有這種事
jyp怎麼老是換人啦~~~~~>$%@#%@
作者: lynnchen    時間: 2010-1-23 20:31

這消息實在是太突然了
不過還是尊重宣美的決定
只是馬上就公布了要加入新成員
實在不懂為什麼這麼做
對wg及新成員也不是一件好事
就不能以四個人活動等到宣美回來嗎
對jyp及jype感到太失望了
作者: patton    時間: 2010-1-23 20:50

小美不要走啦:yy01!!
作者: LTY_520    時間: 2010-1-23 21:01

下!!點解會咁呀
我覺得4次元既小美好得意同好搞笑
我地會等你回來的
作者: -  S!u.怡`    時間: 2010-1-23 21:03

離隊?!:yy09!!
新成員?!:yy09!!
點解小美會咁衝動?!!%!@>>%
點解JYP唔係韓國到搵新成員,而係戈個女仔?!!%!@>>%
一D都唔岩key:yy47!!
4個人唔得咩??????>$%@#%@
作者: aiselo    時間: 2010-1-23 21:07

哦﹗這麼大件事,不知怎算好﹗

不過其實是不是有痕跡可尋,上年中,小美不是離開了一陣﹖那是不是一個關鍵﹖

其實小雅當初走的時候,朋友們都是這樣,慢慢就會接受﹗

而且新加入的︳又真是不關她的事。

小美又會不會像小雅一樣,過了一段時間,又重回,又變成另一隊組合的成員(無話無可能,小雅就是一個例子)。

其實並不只是wonder girls有這個情況發生,有一隊韓組合『高耀太』都是發生如此情況,
成員半路中途換了,不過很快人就接受新成員。

而且,jyp這個少女偶像計劃,和日本morning娘的偶像計劃差不多,當成員能個別發展或被看厭時,就會加入新成員,
已加強組合的耐玩度。

不過缺小了小美,相信會一部份人消失,正如同小雅離開的時候一樣。

不過小美的意願是這樣,作為支持者都應十分支持。

你話對不對﹗

網絡流傳的不成文定律,三年一變,想不到會發生在wonder girls身上﹗
作者: ★丁`    時間: 2010-1-23 21:14

講真
我翻左陣好唔忍心
siulop叫我翻果陣我以為係twitter果d
但係睇到係話小美要走我真係窒左一窒
小美我會好掛住您
lim同小美差太多啦
作者: lun    時間: 2010-1-23 21:18

我果陣心情勁down..所以叫你譯...
作者: aiselo    時間: 2010-1-23 21:23

或者jyp這一次打錯算盤,認為小美走,就可以像上一回小雅事件一樣,補回一個新人,粉絲就會像往日一樣,喜歡。
而且考慮了市場因素,所以就選擇了一個非韓國人的成員,望能打入新市場。

不過如果像前一次時間軌,就或可行,而現時wg都出道三年,根基已經成形,突然改變,來的後果可能會比預期的差。

現時並不單只得wg這類型的組一隊,而是整個韓國樂壇都有,而wg離開韓國去外國發展,已經損失了部份韓國人的關注,

而新興的組合,亦都開始向外推進,wg將會更是路途難行......
作者: fei    時間: 2010-1-23 21:37

我想喊..我最中意就係sunmi,因為佢我先中意wg
點解錦做,等左成年刀等唔到comeback,而加仲要離隊
作者: yanyan9120    時間: 2010-1-23 21:41

唉....而家真係唔知講咩好= =
:yy54!! 宣美唔好走啦!!!:yy01!!
作者: ronna    時間: 2010-1-23 21:54

我寧願係四個先牙
作者: icy    時間: 2010-1-23 22:30

JYP又是一樣的事,你要怎相信這是小美自己選的:yy54!!
作者: kwanb    時間: 2010-1-23 22:44

好久沒上來
因為小美我再次上來了

小美
我地專重你既決定
亦好唔捨得你
希望你讀書一切順利!
我地會支持你架!

至於新成員嘛...
我寧願wg變4人組...
作者: kingzzz    時間: 2010-1-23 23:01

我寧願小咁個人.........呢個LIM 無個種WG味道..
第一眼睇到個post眼都濕.....
作者: ywlr    時間: 2010-1-24 00:17

真係好難令人相信>$%@#%@
wg而家既已經上左軌道
2009更是事業高鋒
前途一片光明
真係唔相信小美會係呢個時候退隊
仲話係要讀書??
我相信一個歌手唔會揀係自己事業高鋒而去讀書!
點解會咁架:yy54!!
我都中意小美...四次元既性格
好搞笑
點解要走??
而家既wg成員會唔會日後一個又一個退隊?...
我真係好驚...
lim完全無wg feel....
小美:yy01!!
作者: kingzzz    時間: 2010-1-24 00:30

我覺得小美唔會因為讀書而離隊
而係其它事..
作者: christy_tung306    時間: 2010-1-24 00:35

小美呀唔好走啦>$%@#%@
之前冇左小雅...依家你又:yy01!!
作者: Keweiwei    時間: 2010-1-24 00:39

嗚嗚...SunMi要離開WG了喔:yy54!!
NO~:yy01!!
作者: 中文王    時間: 2010-1-24 02:09

呢個決定其實好傻,
事業正踏入高峰,
如果而家決定離開,
以佢既能力好難有第二個機會.
雖然唔讚同佢呢個決定,
不過都要尊重佢既選擇,
英文專輯將會係佢o係WG最後一張專輯.

WG唔係下滑既組合,
加入新成員對新成員唔係好事,
亦都對其他成員唔公平,
人地捱左3年,
韓國紅左仲要去美國捱,
新成員就出黎共享成果,
最慘就係佢地d歌度身訂做俾5個人唱,
編返4個人唱係比較難,
所以加返一個成員在所難免,
真係加又死唔加又死,
變左sunmi個決定有d不負責任,
最好就係唔退隊,
作者: 小米`    時間: 2010-1-24 03:52

小美..你真系要走?:yy54!!
算...我尊重您決定!! $!:"$@
希望你會返黎WG...
不過吾想你好似小馬咁-.-

不過...要加新人-.-就真系...咩左d-_-
講真..我真系對住果個lim冇咩好感...
我同大家一樣..寧願WG4人組合..等小美返黎..
刀好過加個3吾識7 GE會員...
又要我地去習慣冇左mimi-.-
唉....
JYP呀...點解你吾出句聲也?@#$:@:@#
又點解要加個lim黎也?>$%@#%@
作者: lun    時間: 2010-1-24 10:12

我琴晚發夢都諗住件事...
作者: 司空星兒    時間: 2010-1-24 10:18

= =我尋日發夢見到佢地攬住一齊喊...leader喊得最勁..
作者: lun    時間: 2010-1-24 10:24

我琴晚訓訓下流眼淚...
作者: ★丁`    時間: 2010-1-24 10:36

我發夢
夢到我企係WG間離
跟住WG噪交
然後小美就走左:yy47!!
作者: S!U澄    時間: 2010-1-24 15:35

真係接受唔到呀~~~
點解4個唔可以呢?
一定要+多個入黎~
作者: ywlr    時間: 2010-1-24 17:39

我覺得WG個個一定喊得好犀利....
我都好想喊:yy54!!
作者: 911hk    時間: 2010-1-24 18:35

其實小美要走,因為這是改變不到事實,而且尊重小美決定,
只是需要一些時間舒緩,適應...
大部分人都係因為唔想有新人加入而反感...
我猜得對嗎...?
作者: kane528    時間: 2010-1-24 21:08

估唔到2010年初 WG 最大的新聞唔係專輯大賣~
竟然會係宣美要離隊~~
真係唔想呢個係事實~
我明白JYP搵新成員彌補宣美位置~
係想維持WG係5人組合的模樣~
不過我擔心緊昭熙無左個知己會唔會又.....
無論如何宣美都係WG的成員,以前、現在、將來都係!!
作者: CoachRLWG    時間: 2010-1-24 22:31

不管是誰都無法取代小美的位置阿!!!

我們永遠為你留著你專屬的位置!!!>$%@#%@
作者: WG萬歲    時間: 2010-1-25 01:13

沒錯!!!

不論是誰都沒辦法代替宣美的位置...

少了小美的Wonder Girls...

難以想像....
作者: hayrie    時間: 2010-1-25 01:39

點解2PM之後又到WG....
果時Jaebeom走我已經喊死左。
正當我依家期待緊Jaebeom返黎既時候...
Sunmi又要走,
點解我鍾意既團都會咁?!
勁傷心 ㅠ_ㅠ
作者: MILK    時間: 2010-1-25 20:54

好大打擊啊!!!!
唔好搞LOW....
作者: 911hk    時間: 2010-1-26 03:38

可能得罪..
但老實的說....遲點在小美走後加入了新人的" 新WG"...
我會因為小隊而支持WG,
我會因為女皇而聽WG,
我會因為YUBIN而睇WG,
我會因為饅頭而愛WG,
但我絕對不會為了lim去支持/睇/聽/愛WG,
在我心中的WG很早就成了固有的定型,
我還會支持與喜愛WG是因為WG當中,還有4個是我所認定的,4/5
我對WG的支持和喜愛由100%變成了80%,
我還沒接受或認可lim,即使時間過去,
"適應"了新版WG,慢慢開始接受她在WG中的存在,
我還是會不認同,還有一點是,我對她可以說是幾乎完全沒興趣...
我只看過此帖#6中她的相(樣)及那一段視頻,
日後我也不打算去收集她任何資料或情報,
更不會收集她的個人相,最多只有WG全體相中才會出現她...
另外有一樣好奇的是,她原本是SISTER的成員,
她走了後,SISTER又如何?
注:我這樣提問並不表示對她有興趣
作者: johnt    時間: 2010-1-26 17:33

你唔好走....走左就前功盡廢

作者: johnt    時間: 2010-1-26 17:35

不管是誰都無法取代的位置阿!!!
小美太得意....又係4次元...岩岩+入個惠琳又唔得意...:yy54!! :yy54!! :yy54!!

作者: ilovewonderg    時間: 2010-1-26 20:06

>><@$ >><@$ >><@$ >><@$
小美啊,邊個蝦你,話我知!!我
作者: NYINS-__-    時間: 2010-3-28 10:46

真不希望小美離開
但是,我也怕小美到時不會再回歸WG
就算她要回歸
新成員要走?
但是,我到最後也會支持小美,支持WG
您們要加油
作者: lstlcw    時間: 2010-3-28 10:54

小美呀-0-
唔好走喇...
我地好掛住你呀...:23423
作者: YonG]    時間: 2010-3-29 21:47

做咩要搵件咁既野代替..囧
倒不如四人組合好過..

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0