標題: [新聞] [100124]官方版宣美中斷活動真正理由 [打印本頁]

作者: 中文王    時間: 2010-1-24 22:48     標題: [100124]官方版宣美中斷活動真正理由

轉自WGCN

作者: icy    時間: 2010-1-24 22:58

官方說法:yy47!!
作者: wc6f20    時間: 2010-1-24 23:11

留下位置給她吧,好嗎?$!:"$@
作者: ---儀---    時間: 2010-1-24 23:12

小美都唔係老小:yy47!!
作者: yumin    時間: 2010-1-24 23:24

對啊 不要新加人 請等mimi回來吧!!!
作者: wonder_van    時間: 2010-1-24 23:24

WE MISS YOU....
作者: Keweiwei    時間: 2010-1-24 23:41

恩...想到以後WG歌裡聽不到SunMi的聲音
就覺得...難過:yy27!!
作者: alantsai    時間: 2010-1-25 00:06

拜託... 留位子等她吧...   這個新聞帶給我的震撼實在太大... :yy54!!
作者: kevinw915    時間: 2010-1-25 00:37

老實講JYP真係要付最大責任,
起膝蓋道士WG都講過係JYP叫佢地去美國發展
又話初初好急咁走, 差唔多同屋企人都告別唔切
去到美國竟然無活動日日hea..又成日俾美國個經紀人罵同串唔係黎觀光
根本08年尾進軍美國果陣已經種左個禍根出黎
係! 上到BillBoard第76位, 拎到全年單曲銷售冠軍, 又拎埋全年最佳MV
但係講到尾咪又係一個稱頌...佢地起美國真係無拎過實實在在既一個獎項
依D唔係要歸於JYPE安排唔穩定既function俾WG咩
連JYP自已都講過話除左音樂之外自已所有野都做得好差...
依家種既禍咪出晒黎囉! WG...2pm...仲話年尾退出CEO個位
最受歡迎個兩隊都搞咁多問題出黎..我睇你點走得安樂!
有心既就應該全員番韓國安定好晒先, 依家夾硬要全美國 (世界)接受一隊新WG
對所有人都唔公平!!!!!!!
打完個人勁angry!!!!@#$:@:@#
作者: 911hk    時間: 2010-1-25 00:38

失去了四次小美元,在困難的時期是很難支撐下去的...
少了這個天光,開朗,活潑,可愛,搞笑的小公主..
一定少左好多爆笑畫面同笑料,
訪問,上節目,網上留言....

最重要的是,沒有了Miso...
反而最擔心饅頭在失去了親密朋友(在身邊)到底如何....

新人,在剛加入的這時期,
一定因為有很多wonderful的不滿,面對的壓力很大...
可能又會在房內自己哭...
(得罪的話我抱歉,但在心內邪惡的一面正在說 : 她這樣可能只是博同情...)

我只想說,很難去怪責任何人,
要怪,就怪jyp......
點解整太多行程,咁耐都無比佢地返屋企(韓國),
搞到壓力咁大.....
作者: WG萬歲    時間: 2010-1-25 01:09

我也希望能等宣美回來...

一想到之後會沒有他就很難過~

JYP不要加新人啦!!!!!

我要宣美ˊ口ˋ
作者: briantan    時間: 2010-1-25 03:02

都系大家猜测者~~与其不断猜测,不如接受算啦~~或者甘样会比小美好受d
作者: kanny    時間: 2010-1-25 19:47

我一定會等小美!!
1年?3年?5年?我都一樣會等!!
都會一樣支持WG!!

JYP求下你唔好加人!!
作者: q6128she    時間: 2010-1-25 20:55

哀...
這種說法真是無法接受
小美也很無奈吧:(
作者: 橘心    時間: 2010-1-25 21:35

我能體會宣美想退的心情~

但是成功是要付出代價的~

現在退出WG~以後一定會後悔~

惠琳是香港長大的韓國人~會說四種語言~

對於WG進軍中國有很大的助益~

這表示宣美退出~WG就沒多的位置了~

希望宣美能再多想想~
作者: mickyyc1903    時間: 2010-1-27 12:29

好難過
說真的韓國團體真的很喜歡以健康學業來做一個退團動作
幾乎都一張單曲就有人退團又加入新人
這樣一個團體就沒有一個完整性拉
真的很不喜歡這樣
每次都這樣的話
真的讓人很難過阿

希望不要再有這樣的事情出現了
作者: ae17056    時間: 2010-1-27 15:57

很喜歡宣美

以後的專輯就沒有宣美可愛的聲音和身影了

衝擊真的很大

不過還是會繼續支持WG

也希望宣美還是能回隊
作者: ronna    時間: 2010-1-27 18:39

冇左宣美
小左D野
作者: ccl_ling    時間: 2010-1-28 17:38

我第一次認識WG係tell me,,
第一個我中2既WG係summi................

老實講
我真係唔知JYPE有冇用腦??
岩岩起韓國咁紅,,有番咁上下位置既時候....
要WG走去美國~~~
真係啊,,唔係我睇小JYPe同WG既實力
而係連BoA都打唔入美國...
更何況年紀仲咁細,,岩岩大紅既WG...
點解要佢地5個小女孩去做開荒牛...?
JYPe知唔知我地班wonderful會心庝咖??!~
有冇諗過WG根本完完全全唔想去????!~

仲有啊,,依家好啦,,本來黎係韓國站隱腳既WG,,
依家超多female groups 後浪推前浪啦,,,

佢\JYPE都唔知d fans睇s korean TV programme既時候,,有幾心翕!!!!!!!

snmmi仲辛苦到要走.......
人之常情啊,,
一個17歲既女仔明明靠自己努力起自己既家取得名譽,,,,
依家忽然去左美國,,又冇fd,,又見唔到屋企人...仲忽然從韓國 top girl 去到美國寂寂無名... 俾d美國人輕視..........又唔係自己自願..

邊個捱得住啊?? 心靈上好大壓力lol!!!!!~

我覺得WG好辛苦啊咁樣... /﹏﹏﹏\
我寧願當初佢地冇去美國.....
coz wonderful都好掛住佢地同埋佢地活潑既dance stage...................

加左新人既WG..........
係個新人..唔係好得唔係WG style~/﹏\ (sorry,,如果有人覺得我咁講好衰的話)
..唔知點接受.......................
作者: NYINS-__-    時間: 2010-3-28 10:58

我唸小美要作出呢個決定
都真係唔容易
WG都已經話係大紅大紫既組合
可以小美真係有其他原因,所以要離隊...
唉,Lim真的是沒有WG既氣質
真對這位新成員有點/...\

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0