標題: [其他] [100213]聽?中意? [打印本頁]

作者: 米奇    時間: 2010-2-13 21:39     標題: [100213]聽?中意?

我想問下大家身邊係咪好多人都會唱
[i want nobody nobody but you]咁?
大家覺得聽左有咩感覺?
我個人覺得佢地次次都係聽,,雖然有好多人聽WG d歌係好事,,
但又唔認識,,認識左只係成日話邊個靚靚靚[事實啦XD]
覺唔覺得好討厭?之後所謂中意又唔係佢地d歌..
係貪佢地靚咁= =好似所謂嘅視覺系嘅顏飯?
唔知你地會點?

可以有d人唔係好明,,所以我補充下啦^__^'
即係因為WG佢地首nobody太紅...
而d人聽左呢一首歌就成日唱唱唱,,
成日都唱呢首,,又唔認識WG佢地..
所以我覺得佢地有d唔知點嘅感覺,,係唔好咖喇..
再加上如果佢地識左WG嘅話,,只係會睇樣,,
又唔再聽歌喇,,好快就冇左對佢地嘅感覺..

作者: k01457    時間: 2010-2-13 21:50

哈 看得有點辛苦= =
是說很多人喜歡他們是因為他們的外表嗎?
作者: s8s511    時間: 2010-2-13 22:13

好中意聽佢地d歌,,
d歌好好聽,跳舞又勁..
又覺得佢地靚女..
不斷留意佢地既野..
佢地真係好可愛=]
作者: bonnie_102    時間: 2010-2-13 22:13

Plenty of my friend  enjoy listening <mobody>, but they don't know who are wonder girls~
作者: Veyan.    時間: 2010-2-13 23:02

我中意佢地d歌亦都好留意佢地.
作者: WG萬歲    時間: 2010-2-13 23:28

引用:
原帖由 k01457 於 2010/2/13 21:50 發表
哈 看得有點辛苦= =
是說很多人喜歡他們是因為他們的外表嗎?
應該是再問我們

聽到周圍的人唱nobody的感覺

然後樓主是說他覺得討厭雖然很多人在聽Wonder Girls的歌是好事

原因是因為他們不認識WG

然後知道的也只是認為他們很漂亮(樓主說這是事實XD

之後就是你說的意思

應該吧...我不確定噢XD

---------------------------

我也會很矛盾的心理啦XD

尤其是有人在模仿又模仿的很糟糕的時候....
作者: 911hk    時間: 2010-2-13 23:28

引用:
原帖由 米奇 於 2010-2-13 21:39 發表
我想問下大家身邊係咪好多人都會唱
[i want nobody nobody but you]咁?
大家覺得聽左有咩感覺?
我個人覺得佢地次次都係聽,,雖然有好多人聽WG d歌係好事,,
但又唔認識,,認識左只係成日話邊個靚靚靚[事實啦XD]
覺唔覺得好討厭?之後所謂中意又唔係佢地d歌..
係貪佢地靚咁= =好似所謂嘅視覺系嘅顏飯?
唔知你地會點?
就我個人立場看.....
其實我身邊無乜人識WG,有D最多都只係聽過名,或者聽過首Nobody咁..
又或者有部分人係因為知道我鐘意WG,而識WG...

我舉一個例子,係我返緊工時一個經歷,
呢個係上個月小美岩岩宣佈要中斷活動後幾天的事..
我全段引用...

原文取自 : [♥ ~ 2010都是WG年 ~ CAFE第三擊 2月10日三週年出道紀念日 ♥]
(http://www.wondergirlshk.com/dis ... rid=3309&page=6)
引用:

起訓前想講講今日少少經歷....

今日起公司同同事傾計,
開頭係收銀同個另一個女ge同事傾緊閒計,
聽到個收銀話自己個女好鐘意S咩01個隊長,
之後我搭傘話係SS501,就加入左佢地之間對話話題..
之後佢地問我,你又識ge~?
我答佢話之前因為鐘意左一個女子組合,所以開始有留意韓國音樂..
個收銀直接問我係咪nobody果個呀?
即中....!!
之後個收銀仲話,佢老公有時起屋企都   " c ~~~ "  咁樣(sohee動作),
但係都係分唔出邊個打邊個,之後唔記得之後點解無乜再同收銀傾,好似中間忙左陣...
之後同另一個女仔有再傾落去,因為大家都係年青人,點都叫較好傾少少...
我再同佢傾多d....我話實不相'門',其實我係WG歌迷....
傾傾下,發現佢原來個個都唔係好記得樣,話個個差唔多,只係認得隊長,話佢好靚...
我再講話早起2日前,有消息話有一個成員要走....(因為佢根本唔知邊個打邊個,我無直接話係小美...)
我都未講完哂/講埋落去...個女仔就直接開口話...
哦~我知呀,有聽講過啦,見過佢張相,都唔岩ge....
我當時心諗,啊........!!
終於,我知道了一件事....
就是 即是不是wonderful,即使不是喜歡韓國音樂的人,即使連邊個打邊個唔知,樣都未識分....................
但原來,同樣都會有留意到wonder girls的這件大事....
wonder girls紅到真係好多人都知道佢地  (雖然未必可以話係識,但至少係知道有這組合,知道nobody...)竟然連一個可以話唔會點留意韓國組合的人,
都有收到消息知道WG將會有人走,有新人加入,仲睇過埋新人張相(佢話  "都唔岩ge",應該指感覺唔岩,麻麻地的意思),
之後我都唔多記得仲有咩特別野有繼續傾落去,
啊,記得少少...
我仲有同佢講話我畫過佢地,可以起我facebook見到....
大約就係咁上下,總之我最主要想講ge係...
小美呢件事影響力大到連幾乎接近唔關事的人,都知原來有件咁ge事, 大約知少少係咩一回事,知有人走有人入.....
我訓啦...now 4:39分..
呢篇野都打左我好耐............
我覺得唔係一件壞事,
喜歡一個歌手或組合,都可以係不同原因,
有部分人會認識某某好型或者靚,
有部分人又會因為唱功利害而鍾意,
又有部分人會因為跳舞或其他才能,喜歡他/她的多才多藝....
當時也有人會喜歡所有,包括樣子,唱功跳功,及其他因素...

其實我主要想講係,唔係咩大問題姐...
引用:
原帖由 WG萬歲 於 2010-2-13 23:28 發表

--------------------------

我也會很矛盾的心理啦XD

尤其是有人在模仿又模仿的很糟糕的時候....
只好當作是幫WG宣傳吧~

作者: k01457    時間: 2010-2-13 23:35

引用:
原帖由 WG萬歲 於 2010-2-13 23:28 發表

應該是再問我們

聽到周圍的人唱nobody的感覺

然後樓主是說他覺得討厭雖然很多人在聽Wonder Girls的歌是好事

原因是因為他們不認識WG

然後知道的也只是認為他們很漂亮(樓主說這是事實XD

之後就是你說的意思

...
喔喔= =
懂了
他們確實很漂亮阿
至少他們認識他們
總比很多人沒聽過他們好吧
至少這是認識他們的第一步了!!!
作者: ywlr    時間: 2010-2-13 23:57

我身邊冇同學中意wg
佢地淨係識I want nobody nobody but u
有d識佢地叫wonder girls
最叻嗰個都係識so hot 同tell me
但係好奇怪...我識wonder girls都係因為我d同學唱nobody
我覺得幾得意就上網睇
再揾wg既資料
再睇好多佢地既歌
睇睇下就中意左wg
所以我覺得只要宣傳多d
俾其他人聽多d wg既歌...
就會好多人中意佢地
作者: johnt    時間: 2010-2-14 00:13

我係睇sohee 同埋sunmi好得意同可愛....哇哈
作者: konishi127    時間: 2010-2-14 01:18

應該說 一般人都只知道佢地外在美 內涵方面可能係一d都唔知...
作者: ★丁`    時間: 2010-2-14 13:06

有些人就是這樣
還有一些人會很討厭的把nobody改成粗口歌
作者: k01457    時間: 2010-2-14 13:38

引用:
原帖由 ★丁` 於 2010-2-14 13:06 發表
有些人就是這樣
沒辦法
WG在很多地方都沒什麼宣傳
要知道消息就要上網看
在台灣就是這樣
所以很多人都只知道他們漂亮
作者: ywlr    時間: 2010-2-14 23:11

引用:
原帖由 ★丁` 於 2010-2-14 13:06 發表
有些人就是這樣
有d仲改埋tell me:yy27!!
作者: 水魚﹏`    時間: 2010-2-15 13:11

佢地一唱.
我就會問.
你地知唔知佢地係邊個?v?
佢地會答唔知囉-0-:yy47!!
作者: 米奇    時間: 2010-2-20 00:46     標題: 回復 15# 的帖子

對!我就係唔中意呢一種人,,
唱左又唔知邊個..成日唱,,
唱嚟唱去,,只係得呢句..
作者: lstlcw    時間: 2010-2-20 02:21

我鐘意wg係因為nobody...
跟住之後慢慢聽番佢地之前果d歌同跳舞..覺得好勁~~
講真..wg係我第一次鐘意既明星...相信亦都係最後一次..
永遠十卜WG!.!
作者: eveore001    時間: 2010-2-20 03:38

nobody聽極都唔厭...我支持左wg2年日日都見wg d相

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0