標題: [新聞] [100330]Wonder Girls 5月國內“夢想演唱會”回歸? [打印本頁]

作者: 中文王    時間: 2010-3-30 23:14     標題: [100330]Wonder Girls 5月國內“夢想演唱會”回歸?

轉自百度wondergirls吧

Wonder Girls5月將重新回歸國內舞台。

2008年9月掀起Nobody浪潮,次年2月在美國出道。闊別韓國1年零3個月後,官方表示:“Wonder Girls 的新專輯將於5月在美國發行,其中包括了新歌的韓文,英文和中文版本,並且將通過2周到3週的國內舞台活動來展現給廣大歌迷。

Wonder Girls 將確定於5月的“夢想演唱會”回歸國內舞台。因為是2010年更換成員後的首次亮相,所以備受關注。這次公演將是Wonder Girls回歸國內舞台的開始,演唱會主辦方表示:“Wonder Girls的回歸將是演唱會的高潮。”

為了準備新專輯,Wonder girls的成員們到最近恢復工作。經過主唱高音部分的譽恩透露:實際上,Wonder girls現在已經在韓國,錄製新專輯和拍攝MV,並帶回了演出服裝。將於下月初返回美國。

金勝浩記者
作者: wkyjason    時間: 2010-3-30 23:20

wa...咁快又要返美國,休息下啦...
作者: kayan96120    時間: 2010-3-30 23:26

「其中包括了新歌的韓文,英文和中文版本??」
新歌要唱3個Ver. ?
JYPE收買人命!!
作者: NicE1004    時間: 2010-3-31 00:06

作者: ---儀---    時間: 2010-3-31 00:39

引用:
原帖由 nice1004 於 2010-3-31 00:06 發表

本土市場1個,美國市場1個,大陸市場又1個
這3個市場是不可放棄,
所以可能以後佢地唱咩新歌都係3個版本啊. . .
都應該唔出奇啦
三個版本每個版本分開出碟
有錢搵:2432
作者: s8s511    時間: 2010-3-31 03:32

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-3-31 00:39 發表

都應該唔出奇啦
三個版本每個版本分開出碟
有錢搵:2432
如果出埋小美版本既話,搵得仲多,,我第一個就撲去買
作者: iamying    時間: 2010-3-31 09:59

真系來去匆匆!
番去韓國冇耐又要番美國!
作者: loklokyi    時間: 2010-3-31 11:19

2010的DREAM CONCERT這麼早就舉行...?!
作者: ---儀---    時間: 2010-3-31 11:25

引用:
原帖由 loklokyi 於 2010-3-31 11:19 發表
2010的DREAM CONCERT這麼早就舉行...?!
基本上係暑期期間搞
上年都係五月左右搞
作者: icy    時間: 2010-3-31 18:01

中,韓,英=.=
首歌係米真係改到咁多文=0=
nobody中文都唔多好聽=3=
作者: kanny    時間: 2010-3-31 20:04

錄製新專輯和拍攝MV...WOW
期待佢地係dream concert既comeback!
作者: loklokyi    時間: 2010-3-31 22:25

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2010-3-31 11:25 發表

基本上係暑期期間搞
上年都係五月左右搞
我記得上年好像是jaebeom 事件後舉行...都差不多九,十月
作者: 笨xDD    時間: 2010-4-6 12:19

今年5月22舉行
好kai心:2432

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0