發新話題

{專帖}♥ 2NE1 ♥ cbcbcbcb#456 "I AM THE BEST" 預告

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-3-19 11:26 發表

我都有睇過,但好似有好多人睇好佢地,美國人唔知la,
佢地好似講左今年一定會攻美,同埋又講左話同gaga
間公司合作。歌都好似錄左,d producers又好似幾
勁。照道理佢地有好既歌好既公司幫,美國出道都十
拿九穩。不過到最後都 ...
不過美國個邊好多HIP HOP風格..
如果行咁既風格... 我覺得HIT既程度真係低D~

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-3-20 16:14 發表

係wor,,,,我都忽略左li點....
佢地美國出道既話,
實大把同類型既歌手同佢地爭飯碗...
YG想推2ne1去美國開荒...
如果2NE1過去.. 佢地要轉下風格就真..
講HIP HOP又唔夠美國個堆黎...
所以真係唔知..

不過我覺得2NE1反而可以試打中國MARKET~
中國MARKET都好少HIP HOP!
YG一推就推去美國...=_= 真係好難
再唔係就好似BB一樣過日本...!

但2NE1過去既話,佢地唔叫開荒嫁啦
SE7EN當年最紅俾人DUM左過去先叫開荒
搞到佢而家高不成低不就~
返到韓國又唔太紅,又唔似RAIN可以佔領住亞洲既市場,美國條路又行唔到!

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-3-20 16:34 發表

之前聽講YG個老細好似淨係對美國同日本市場有興趣.
講真WG攻美都唔可以話十拿九穩,
甚至而家都仲有好多美國人唔知邊個係WG,
YG就貿貿然推21去有d較飛.... ...
WG過去其實由頭到尾都係一件好大既挑戰...
不過而家都叫做起左個頭
洗濕左, 返唔到轉頭
更何況JYP原本就想有藝人做世界巨星.
之前阿RAIN都推過MARKET嫁啦. 不過冇正式咁去挑戰~
而阿RAIN之後自己都離巢啦~

我唔敢講WG會好成功咁樣攻美. 但2NE1既情況係比WG更加難講.
1.原本冇一首幾中毒既歌攻入世界,而WG有NOBODY,最少都有唔少/部分美國人都聽過NOBODY首歌
  2NE1既歌係FANS或者鐘意韓流先知

2. 語言問題.
   YOUTUBE開左啦,我覺得YG好似冇點幫2NE1做過下D PROMOTE
   2NE1既語言得阿BOM,DARA識講英文..而CL好似都唔錯,不過好似日文叻D~ 敏智我就冇了解過LU=_="
   UPLOAD最新既VOD都好少係佢地自己用英文黎介紹一下自己呀個類
    WG無疑地,JYPE個邊做左唔少功夫,同時DUM左佢地係美國,
   令佢地既英文要因為環境而被迫轉語言+學識LEE個語言
    WG LEE樣擺明係 不成功便成仁, 最少都令佢地英文唔會口啞啞.
   但WG佢地既唔好就係流失唔少韓國同亞洲既MARKET,所以WG最近先來來回回係美國同亞洲之間
   如果美國一旦成功既話.亞洲個MARKET好易拎得番!

3. 風格問題.
   WG行懷舊. 美國我冇記錯都好少有歌曲或者歌手係行LEE D風格
    連最HIT既MJ以前都冇行LEE D懷舊風格
    但美國個邊或者全世界好鐘意貓王,BEATLES等等既懷舊風格.
   (提外話,我自己覺得少時HOOT個個西部牛仔風格,美國都幾易接受)
    而2NE1係行HIP HOP. HIP HOP係美國真係多到震..美國個D個個都RAP好勁, 又HIP HOP過佢地
    所以用HIP HOP黎入美國LEE個MARKET,我自己覺得唔係一個好既IDEA

2NE1,与Black Eyed Peas Will. I. Am再会...进军美国?

會唔會同WG好接近呢-3-"
幸好曲風不一姐!!!

=========================================

组合2NE1与世界性人气组合Black Eyed Peas制作人Will. I. Am再次相见。

Will. I. Am2日访问韩国,在首尔YG Entertainment大楼中与2NE1、杨贤硕社长、YG Entertainment主要制作人Teddy见面了。

Will. I. Am与2NE1以及YG方面就2NE1进军美国事宜进行了4小时左右的协商。

Will. I. Am作为2NE1进军美国的主导者此次见面使2NE1进军美国发行专辑的前景是否可行得到关注。

Will. I. Am从去年开始从美国LA,英国伦敦等地先后3次与2NE1进行录音工作,最近在某海外放送中表示:“为了使2NE1不仅在韩国,还要在世界其他国家成为superstar正在努力制作中。”

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-5-4 00:07 發表

其實都差唔多la...
佢地韓國comeback完應該都係時侯殺去美國.
佢地威唔威脅到WG就睇佢地第一炮la,
第一炮掂佢地之後喺美國條路都好行d.
佢地而家似solo cb啵...!
之後成隊去美國啵...

美國WG算叫開左個靚頭

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-5-4 00:19 發表

yg唔係公怖左佢地5月21 comeback咩?
呵呵..我冇睇佢! 唔知LOR!!!:43623
我心中只有WG!
2NE1欣賞音樂咁大把!

引用:
原帖由 johnny003 於 2011-5-4 00:48 發表

me2.,.
2ne1我談不上喜歡,
只係關注佢地.
啱啱check check,
又多隊rania攻美lo...
有3隊攻美la(wg,2ne1,rania)...
今年之後一定更多....
攻美唔代表成功...WG都好駁先有咁
2NE1都叫左原本係KR紅開...
亞洲有FANS撐住~
RANIA唔鬼識佢...

转自21impact
片源:一姐
翻译:小花
制作:晓晓&琳琳
海报:枣儿
视频文件大小:236M
视频文件格式:AVI
分辨率及尺寸:1280 x 720
视频文件名:[21impact]110506 YG ON AIR EP02韩语中字[KO_CN].avi

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

yg con 中字

[三站联合TR&PBCN&CLCN]2010YG家族演唱会.韩语中&日字幕.AVI
翻译:琦 & nono(TR)、spencer(PBCN)
时间轴:呆呆(TR & CLCN & PBCN)、 轮子(TR & CLCN)
后期&压制:轮子(TR & CLCN)
海报:呆呆(TR & CLCN & PBCN

發新話題