發新話題

[其他] [100213]聽?中意?

引用:
原帖由 米奇 於 2010-2-13 21:39 發表
我想問下大家身邊係咪好多人都會唱
[i want nobody nobody but you]咁?
大家覺得聽左有咩感覺?
我個人覺得佢地次次都係聽,,雖然有好多人聽WG d歌係好事,,
但又唔認識,,認識左只係成日話邊個靚靚靚[事實啦XD]
覺唔覺得好討厭?之後所謂中意又唔係佢地d歌..
係貪佢地靚咁= =好似所謂嘅視覺系嘅顏飯?
唔知你地會點?
就我個人立場看.....
其實我身邊無乜人識WG,有D最多都只係聽過名,或者聽過首Nobody咁..
又或者有部分人係因為知道我鐘意WG,而識WG...

我舉一個例子,係我返緊工時一個經歷,
呢個係上個月小美岩岩宣佈要中斷活動後幾天的事..
我全段引用...

原文取自 : [♥ ~ 2010都是WG年 ~ CAFE第三擊 2月10日三週年出道紀念日 ♥]
(http://www.wondergirlshk.com/dis ... rid=3309&page=6)
引用:

起訓前想講講今日少少經歷....

今日起公司同同事傾計,
開頭係收銀同個另一個女ge同事傾緊閒計,
聽到個收銀話自己個女好鐘意S咩01個隊長,
之後我搭傘話係SS501,就加入左佢地之間對話話題..
之後佢地問我,你又識ge~?
我答佢話之前因為鐘意左一個女子組合,所以開始有留意韓國音樂..
個收銀直接問我係咪nobody果個呀?
即中....!!
之後個收銀仲話,佢老公有時起屋企都   " c ~~~ "  咁樣(sohee動作),
但係都係分唔出邊個打邊個,之後唔記得之後點解無乜再同收銀傾,好似中間忙左陣...
之後同另一個女仔有再傾落去,因為大家都係年青人,點都叫較好傾少少...
我再同佢傾多d....我話實不相'門',其實我係WG歌迷....
傾傾下,發現佢原來個個都唔係好記得樣,話個個差唔多,只係認得隊長,話佢好靚...
我再講話早起2日前,有消息話有一個成員要走....(因為佢根本唔知邊個打邊個,我無直接話係小美...)
我都未講完哂/講埋落去...個女仔就直接開口話...
哦~我知呀,有聽講過啦,見過佢張相,都唔岩ge....
我當時心諗,啊........!!
終於,我知道了一件事....
就是 即是不是wonderful,即使不是喜歡韓國音樂的人,即使連邊個打邊個唔知,樣都未識分....................
但原來,同樣都會有留意到wonder girls的這件大事....
wonder girls紅到真係好多人都知道佢地  (雖然未必可以話係識,但至少係知道有這組合,知道nobody...)竟然連一個可以話唔會點留意韓國組合的人,
都有收到消息知道WG將會有人走,有新人加入,仲睇過埋新人張相(佢話  "都唔岩ge",應該指感覺唔岩,麻麻地的意思),
之後我都唔多記得仲有咩特別野有繼續傾落去,
啊,記得少少...
我仲有同佢講話我畫過佢地,可以起我facebook見到....
大約就係咁上下,總之我最主要想講ge係...
小美呢件事影響力大到連幾乎接近唔關事的人,都知原來有件咁ge事, 大約知少少係咩一回事,知有人走有人入.....
我訓啦...now 4:39分..
呢篇野都打左我好耐............
我覺得唔係一件壞事,
喜歡一個歌手或組合,都可以係不同原因,
有部分人會認識某某好型或者靚,
有部分人又會因為唱功利害而鍾意,
又有部分人會因為跳舞或其他才能,喜歡他/她的多才多藝....
當時也有人會喜歡所有,包括樣子,唱功跳功,及其他因素...

其實我主要想講係,唔係咩大問題姐...
引用:
原帖由 WG萬歲 於 2010-2-13 23:28 發表

--------------------------

我也會很矛盾的心理啦XD

尤其是有人在模仿又模仿的很糟糕的時候....
只好當作是幫WG宣傳吧~

簽名圖全為本人的WG創作~

請支持創作,支持WG畫作~謝謝!!
(如想看更多作品請 :  查看我[個人資料] 按 [ 搜索帖子 ],
我在DIY區發表的帖子就是我的畫作~)

發新話題