發新話題

{專帖}♥ 2NE1 ♥ cbcbcbcb#456 "I AM THE BEST" 預告

引用:
原帖由 icy 於 2011-3-16 03:14 發表
唉,日本要撞遲哂...唔知YG點搞啦今次=3=
佢地可能提早去美國出道都未定....

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-3-19 00:20 發表

咁又未必
佢地好似打入BILLBOARD反應冇咁好??@@?(我唔記得係邊到睇番黎!)
我都有睇過,但好似有好多人睇好佢地,美國人唔知la,
佢地好似講左今年一定會攻美,同埋又講左話同gaga
間公司合作。歌都好似錄左,d producers又好似幾
勁。照道理佢地有好既歌好既公司幫,美國出道都十
拿九穩。不過到最後都要睇美國人受唔受

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-3-20 15:37 發表

不過美國個邊好多HIP HOP風格..
如果行咁既風格... 我覺得HIT既程度真係低D~
係wor,,,,我都忽略左li點....
佢地美國出道既話,
實大把同類型既歌手同佢地爭飯碗...
YG想推2ne1去美國開荒...

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-3-20 16:19 發表

如果2NE1過去.. 佢地要轉下風格就真..
講HIP HOP又唔夠美國個堆黎...
所以真係唔知..

不過我覺得2NE1反而可以試打中國MARKET~
中國MARKET都好少HIP HOP!
YG一推就推去美國...=_= 真係好難
再唔係就好似BB一樣過日 ...
之前聽講YG個老細好似淨係對美國同日本市場有興趣.
講真WG攻美都唔可以話十拿九穩,
甚至而家都仲有好多美國人唔知邊個係WG,
YG就貿貿然推21去有d較飛....

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-3-20 17:00 發表

WG過去其實由頭到尾都係一件好大既挑戰...
不過而家都叫做起左個頭
洗濕左, 返唔到轉頭
更何況JYP原本就想有藝人做世界巨星.
之前阿RAIN都推過MARKET嫁啦. 不過冇正式咁去挑戰~
而阿RAIN之後自己都離巢啦~

我唔敢 ...
我覺得佢地如果攻美除左要轉風格之外,
都要搵個啱既時機,
學jyp話齌攻美成功只係得50%,
佢地而家去都一樣要經歷返wg開頭既屈辱,
倒不如等wg成功帶到korean music去美國佢地先去la.
我相信SM到而家都未比少時去攻美都係未等到好既timing,
萬一WG真係成功帶到korean music去美國,
其他公司點都dum d組合去...
不過大前提WG能否成功仍係未知之數.
(題外話,我覺得WG以li個速度攻美太慢la,
斷估今次出完碟又要等成年先出.
我覺得佢地今年第三年點都要拎到去美國頒獎禮既資格吧)
所以2ne1打好Asia市場或者有首神曲先la....

引用:
原帖由 icy 於 2011-4-5 02:43 發表
其實呢老楊唔係傻嫁..唔會就咁放21去美國:5645
21係美國隻碟呢,係will i am幫佢地製作
唔識佢?佢係Black Eyed Peas主腦..BEP好多曲都係出自佢手
BEP都唔識的話...佢地係美國最紅既HIP HOP組合
無美國人唔識佢地..佢 ...
所以就咁睇,
21喺US出道既所有配套比WG個陣出道完善得多同有plan d同有back up多d.
所以其實我初初聽到佢地要去進軍美國,
我覺得21成功率會多d.

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-5-3 23:57 發表
會唔會同WG好接近呢-3-"
幸好曲風不一姐!!!

=========================================

组合2NE1与世界性人气 ...
其實都差唔多la...
佢地韓國comeback完應該都係時侯殺去美國.
佢地威唔威脅到WG就睇佢地第一炮la,
第一炮掂佢地之後喺美國條路都好行d.

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-5-4 00:14 發表

佢地而家似solo cb啵...!
之後成隊去美國啵...

美國WG算叫開左個靚頭
yg唔係公怖左佢地5月21 comeback咩?

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-5-4 00:21 發表

呵呵..我冇睇佢! 唔知LOR!!!:43623
我心中只有WG!
2NE1欣賞音樂咁大把!
me2.,.
2ne1我談不上喜歡,
只係關注佢地.
啱啱check check,
又多隊rania攻美lo...
rania仲要六月喺美國出道,
如果wg 六月出碟,
真係撞到正.
不過我覺得威脅到wg既只有2ne1.
有3隊攻美la(wg,2ne1,rania)...
今年之後一定更多....

發新話題