發新話題

[110217]J.Tune公司正式更名為JYP娛樂

[110217]J.Tune公司正式更名為JYP娛樂

最近成為J.Tune最大股東的JYP16日在位於首爾倫賢洞的文化中心召開股東大會,最終決定將公司正式更名為JYP娛樂。對此JYP鄭旭代表在和本報記者的通話中表示:“J.Tune將於23日起正式更名為JYP娛樂並展開各項業務,不久之後將向各大媒體提交正式聲明”。

J.Tune是韓國小天王Rain離開老東家JYP,自立門戶的一家娛樂公司。 Rain於2010年7月拋售了自己手中的所有股票,在當時受到民眾的責難,不過樸振英和JYP通過去年12月的3者分配獲得J.Tune的多數股票成為該公司的最大股東,兩人又重新開始合作。此外當天的臨時股東大會中JYP鄭旭代表雖出席,但樸振英卻因KBS 2TV的《Dream High》缺席當天的會議。

F: missA吧

到底依家係點- -
真係勁亂--
Poynter/Kaulitz/Lambert/Cook/Lee

Wonderful/V.I.P/Black Jack/4nia /A+/Citrine/Hottest/Say A/Guistar

引用:
原帖由 icy 於 2011-2-17 20:26 發表
到底依家係點- -
真係勁亂--
而家我明啦
jype借j tune個殼上市~!

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-2-18 17:22 發表

而家我明啦
姐系j tune=JYP阿依家?
Wonder Girls Spread The Wonder!

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-2-18 17:22 發表

而家我明啦
我一早講咗啦

引用:
原帖由 中文王 於 2011-2-18 19:18 發表

我一早講咗啦
冇睇到你個msg呀嘛-0-"""

不過原來jtune d藝人又有分別
引用:
Mblaq属于J.Tune Camp的,
=.= J.Tune Entertainment跟J.Tune Camp是有区别的。。董事长和理事部都各不一样~
J.Tune Entertaiment 卖了也不影响Mblaq,
J.Tune Entertainment管理Rain的演艺事务,
J.Tune Camp是管理Rain的歌唱事物和MBLAQ,

RAIN在公司的网页上说:
“和朴振英意气相投,一起期待成为最棒的合作伙伴,我是J.Tune的艺人没有公司的管理权,也不能行使权力
这次J.Tune和JYP的结合是和MBLAQ没有关系的合作。 MBLAQ所属的JT CAMP没有变更到JYP底下
Rain公司的工作人员,也会继续原先的计画!!”

所以Mblaq不会跟2am 2pm wondergirls他们同门的,也不会是JYP旗下艺人。Yeah~

咁依家RAIN都算JYPE旗下藝人?
其實2AM依家都唔係JYPE管
閔先藝 朴譽恩 李宣美 安昭熙 金婑斌 禹惠林 Wonder Girls
사랑해요  원더걸스

引用:
原帖由 hong0923 於 2011-2-20 19:44 發表
咁依家RAIN都算JYPE旗下藝人?
其實2AM依家都唔係JYPE管
阿rain唔歸入jype管理!!!
由jtune clamp個邊搞~

引用:
原帖由 ---儀--- 於 2011-2-20 20:33 發表

阿rain唔歸入jype管理!!!
由jtune clamp個邊搞~
以我理解你段野,
唔係應該rain同jtc簽歌手合約,
又同jte簽演藝合約,
咁樣即係同時係jtc同jyp藝人?

引用:
原帖由 中文王 於 2011-2-21 00:05 發表

以我理解你段野,
唔係應該rain同jtc簽歌手合約,
又同jte簽演藝合約,
咁樣即係同時係jtc同jyp藝人?
我諗而家既狀況係
rain有兩個約.歌手一個jtune camp 演藝一個j tune entertainment
mblaq既合約係同j tune camp簽
而jype(未上市)同jte(原本上左市)合併再上市

阿rain自己一早講左話佢自己唔係jyp藝人
所以阿rain個約有機會將佢地合併番

不過我都唔知阿rain簽左兩個約
因為間公司係佢. 實際上都係得阿rain同jyp知佢地搞緊咩!
阿rain同時講埋mblaq都唔關jype事
lee個問題,,,其實都唔洗了解啦..
總之一句到尾阿rain同mblaq都唔關jype事啦~!

姐係而家jype都唔係由jyp負責
只不過間公司由jyp build up
而jyp自己有少少股權
其他就再分
jyp淨係負責音樂個part既社長!
其他成間公司既管理都已經唔關jyp事

發新話題