14 12
發新話題

[100901]11年前既tell me

[100901]11年前既tell me

十一年前,因為跳舞機認識kpop
呢首係當年其中一首至愛

懷舊一下,送俾大家

女團只愛Wonder Girls
Wonder Girls只愛先藝
--------------------------------
為Wonder Girls寫的廣東歌:
::非君不愛::(Nobody)
::咫尺天涯::(日月之歌)
::too different tears::(2 Different Tears)

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-1 23:42 發表
呢首係當年其中一首至愛

懷舊一下,送俾大家

vukbHhzk3BI
叫聲前輩先

引用:
原帖由 中文王 於 2010-9-1 23:47 發表

叫聲前輩先
前乜鬼,我脫鬼哂節

如果唔係nobody令我聽番kpop
可能我都仲聽緊kiss既因為是女子...

--------------------------------
::too different tears::(2 Different Tears)

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-1 23:52 發表

前乜鬼,我脫鬼哂節

如果唔係nobody令我聽番kpop
可能我都仲聽緊kiss既因為是女子...

OmxF2VW5Bmk
咁我又冇你脫得咁多

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-1 23:42 發表
呢首係當年其中一首至愛

懷舊一下,送俾大家

vukbHhzk3BI
- -好梅艷芳feel- -個人意見 FANS 咪插

女皇好大力呀><                                                                           宣美  你幾時返        

韓國,
你11年,我不夠1年..
因為WG而接近到韓國,
但我只愛WG,
另外都幾鐘意Big Bang,不過唔係愛...
簽名圖全為本人的WG創作~

請支持創作,支持WG畫作~謝謝!!
(如想看更多作品請 :  查看我[個人資料] 按 [ 搜索帖子 ],
我在DIY區發表的帖子就是我的畫作~)

引用:
原帖由 911hk 於 2010-9-2 00:33 發表
韓國,
你11年,我不夠1年..
因為WG而接近到韓國,
但我只愛WG,
另外都幾鍾意Big Bang,不過唔係愛...
堅係要計我其實都係得兩三年...因為中間有好大既一段時間我冇再留意kpop

不過如果講獨立歌手,李貞賢呢個techno queen永遠係我的最愛

引用:
原帖由 kumera 於 2010-9-2 00:42 發表

堅係要計我其實都係得兩三年...因為中間有好大既一段時間我冇再留意kpop

不過如果講獨立歌手,李貞賢呢個techno queen永遠係我的最愛
qKTN2w25D1k
志同道合,aiselo是在2003-4年間因為聽韓曲而知道李貞賢。
而且有些歌曲被港歌手改編過的啊﹗

還有『高耀太』也是不錯的啊﹗
我雖不生於這個時空,
卻可算是你的未來,
但又活在過去之中,
我是時空錯亂人.
觸不到的時越者.

偶然機會,買到一套關於韓國音樂專集,那裡有些mv,就是如此般的愛上。

其中李貞賢這一首不錯,不過當時不認識她。

Lee Jung Hyun-李貞賢 變

我雖不生於這個時空,
卻可算是你的未來,
但又活在過去之中,
我是時空錯亂人.
觸不到的時越者.

14 12
發新話題